norrlandskusten.blogg.se

Klippor och sand. Båtar. Vågornas underbara ljud. Vintersnö och dess formationer. Vilken gåva att bo här!

Vill stanna

Publicerad 2015-05-30 23:20:00 i Allmänt,

Reser in mot Härnösand och två regnbågar uppenbarar sig. Ena väldigt stark. Som regnbågsmattan i Domkyrkan. Lika magisk.
Väl framme där jag blir ett med naturen. Där jag fyller på min energi. Där jag mår som bäst.
Klockan är 07.00 och havet doftar gott. Gräset är blött av morgondaggen. Fåglar kvittrar. Lugna sköna vågor hörs. Jag sätter mig vid havet och blundar. Tittar upp igen och bara ler av lycka.

Tåg i Lappland

Publicerad 2015-05-28 20:22:10 i Allmänt,

Tog tåget för första gången i mot landet. Längre upp i Sverige. Denna tur var till Gällivare. Passerade en del mindre renoveringsobjekt på vägen. Det bara skriker av gammal svensk historia i dessa väggar.
Väl framme och snön ligger kvar på fjället. Dundret.

Tack tack tack!!!

Publicerad 2015-05-27 21:08:58 i Allmänt,

Det var länge sedan jag fick sådan här fin feedback. Hela jag ler och känner glädjerus. Tusen tack Härnösand. Nu längtar jag faktiskt tillbaka❤️
Tack!

Syd till nord

Publicerad 2015-05-25 21:13:20 i Allmänt,

Mitt jobb är en hel del resande. Vilket alltid är lika kul. Träffar så ofantligt spännande människor som vill dela med sig av sin erfarenhet. Sin glädje och kunskap. Nya inpulser, trender omvärldsbevakning. Gillar starkt! Förra veckan Kristianstad och imorgon Gällivare. Från syd till nord. Sverige är ett lååångt land. Fick ett fint mail från en jag träffade i Skåne. En klapp på axeln och beröm som berörde. Det stärker en. För alla pratar om att vi ska lyfta varann och ge energi men oftast är det bara en massa snack och ingen verkstad. Så jag tog mailet och berömde även min kollega som var med mig där nere och sa att ni ger vi oss själva en klapp på axeln. Det är vi värda! Eloge till människor som är mogna nog att ge energi än att bara vara tyst och nästan kanske lite avis. Eloge till er modiga och kloka!

Stor mötesplats

Publicerad 2015-05-22 11:17:50 i Allmänt,

Har deltagit i två innehållsrika dagar i Skåne. Årskonferens med svenska stadskärnor. 350 stadsutvecklare som är pratglada personer. Massor av inspiration och nya trender matades på. Hjärnan är fulladdad! Gårdagens galakväll gör det inte bättre precis. Vill ha mera sömn! Nu! Men det var ofantligt roligt😂 Mötte även fransmannen som driver de internationella matmarknaderna, Franois Maurasin. De kommer även till Luleå i september.

ASSA!!!

Publicerad 2015-05-19 21:58:54 i Allmänt,

ASSA! PUNKT! Skön humor och härlig föreläsning av Mia T. Love her!! Skulle vilja ha henne som en nära kompis. Vilket fartfyllt liv och heta samtal ;)

Okej, tänk pussel

Publicerad 2015-05-18 21:15:34 i Allmänt,

Mannen går på kryckor. I hela sju veckor!! Riksgränsen är inte bara njutbar. Det finns faror också. Stackarn. Så det blir jag som slutför renoveringen hemma. Spackla, slipa för att sedan tapetsera. Sedan spackla och slipa ett annat rum där samma nya tapet kommer upp. Ska även inhandla utefärg till fasaden och schyssta penslar till. Och allt ska målas vitt. Snyggt till detta funkishus. Varför sitta still? Fint blir det säkert ;)

Nattskiåkning

Publicerad 2015-05-17 09:38:04 i Allmänt,

Vilken känsla ändå att få åka utför på natten fast det är ljust ute. Måste vara magiskt på något vis. Att Tessan och Dennis får den här möjligheten gör mig stolt. Min filosofi är att alla mina barn ska få vara med om härliga roliga saker. Och i den mån jag kan ska jag hjälpa till med det.

Backträning

Publicerad 2015-05-16 14:41:19 i Allmänt,

Medans de andra åker slalom i backarna kör jag en tuff backträning istället. Same same but different.

Runt hörnet

Publicerad 2015-05-14 17:17:15 i Allmänt,

Vart är våren någonstans? Vill känna solens sköna varma strålar. Vill klippa gräs. Ha ett trädgårdsprojekt på g. Sådana här tråkiga regniga kalla dagar längtar jag söderut igen... Förutom avis på mannen och barnen är jag nu även avis på er sörlänningar!

Paraplyinstallation lättar upp dagen

Publicerad 2015-05-14 09:34:24 i Allmänt, Mina tankar,

Det är lång helg och ledigheten tar in. Det är en sådan helg där många reser bort tillsammans för att vila och njuta. Att få uppleva eller träffa släkt och vänner. Det är en helg där ganska många passar på att renovera sina hem eller putsar på sina båtar som har en enda tanke, att få komma ut i det blå. En helg där grillar står uppradade och bara väntar på att få bli heta med dofter av ljuvlig mat. En behövlig helg för många. Palle, Dennis och Tessan for iväg tidigt imorse till Riksgränsen. Onej inte alls avis. Vad då? Åka i djupsnö i plusgrader och sol. Bränna nosen och få upp pulsen. Om och om igen upp och ner ner och upp. Jag och Nike är hemma med Plura i ett kaos av renovering. Slipdamm som aldrig verkar ta slut. Regnet öser ner och varför vill hundar ut i sådana väder? Inte alls avis. Inte alls...

Hur svårt ska det va!

Publicerad 2015-05-12 20:41:09 i Allmänt,

Luleå är fantastisk stad med alla dess framgångar som staden levererar. Men vissa saker verkar vara helt omöjligt att få till. Att hyra en båtplats tex. Nu måste vi varje gång ta ner båten från båtvagnen och sedan ta upp den igen samma dag. Om och om igen. Helt vansinnig!Likaså verkar det vara kört för Dennis att få tag i lärlingsplatser. Han har sökt hos varenda elfirmor som finns här men de har inte plats?? Fattar inte? Det som byggs så mycket här! Nu ska han söka sig söderut istället. Trist. Mycket trist med tanke på att han trivs här. Ja båten ja. Den kanske blir kvar i stugan. Där får den plats iallafall. Och det känns lite snopet med tanke på att vi vill gärna se Luleås 1300 öar...

Filmstjärna

Publicerad 2015-05-10 14:00:44 i Allmänt,

Andra helgen där de flesta timmarna har gått åt till filminspelning. Omtagning på omtagning. Andra vinklar. Mera ljus. Mindre ljus. Många långa pauser. Är djupt imponerad över Nikes tålamod. Och lite impad över mig själv ;) Premiären är som sagt hösten -16. Längtar👍

Näringslivsgalan

Publicerad 2015-05-08 14:49:20 i Allmänt,

Årets stora gala är äntligen här. En big fet fest. Fick äran att igen dela ut Årets handelspris. Vinnaren blev Snabba steg :) Alltid lika kul att träffa företagare. Mingla. Skapa mer kontakter. Skratta. Mina Hawaii silver och guld tatueringar är på plats. Partykänsla liksom 😉 Dags för akt 2. På med galaklänningen!

Mitt energiintag

Publicerad 2015-05-06 12:37:44 i Allmänt,

Behövde fylla på min energi. Få andas lite djupare. Ta in och reflektera. Analysera. Utvärdera. Och få energi, igen. Då är denna plats perfekt. Huset fyllt med intressanta kloka och mindre kloka ord. Sköna fåtöljer att sjunka ner i. Inspirerande miljö. Prova själva! Bibliotek är fantastiska.

Glädjas åt andra

Publicerad 2015-05-04 22:16:20 i Allmänt,

Jag har en stor gåva. Att glädjas åt andra. Som nu. Mannen och sonen renoverar så fint. Vad kul dom har tillsammans. Det glädjer mig. Vår inneboende och dottern bakar kladdkaka ihop. Det glädjer mig. Och någon måste ju titta på Ernst på tv. Så det föll på min lott. Det glädjer mig.

Bort med blåbär

Publicerad 2015-05-03 22:39:07 i Allmänt,

Mannen överraskade mig i helgen genom att börja med projekt Hallen. Vilken lättnad. Nu slipper jag se denna blåbärstapet med en bröstpanel till. Ut med det gamla, in med det nya. Ny tapet och nya dörrar ska nu inhandlas. Och vet ni. Vi är båda överrens om valet. Inga slagsmål. Inga sura miner. Bara helt överrens om hur ett modernt hus ska se ut. Valen grunnar sig naturligtvis på att vi bor i ett funkishus. Snyggt kommer det att bli. Jag är helt lugn och nöjd. Speciell nöjd över att mannen har en sådan bra smak 😉

Nytt tänk

Publicerad 2015-05-01 20:35:26 i Allmänt,

Vi ( jag och tjejerna) har infört något nytt i vårt hem. Fredagsfys innan fredagsmys. Idag körde vi cykling ett antal km. Känner fortfarande av min hårda benträning sedan i tisdags. Check! Nu kör vi lite fredagsmys. En hemmagjord paj utan socker. Hahahaha!!! Dom märker nog inget ;) Och en familjefilm på det😍

Om

Min profilbild

Jag

Är mitt i livet. Bor längs norrlandskusten. Älskar att vinna. Gillar att träna. Kan vara lat. Ibland. Diggar Ernst och pajer av olika slag. Älskar min familj. Att resa. Upptäcka nya saker, ställen. Skrattar ofta. Dålig på att komma ihåg historier. Gillar teknik som funkar. Och att fota. Kvällstrött. Morgonpigg. Mår bra av musikaler.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela