norrlandskusten.blogg.se

Klippor och sand. Båtar. Vågornas underbara ljud. Vintersnö och dess formationer. Vilken gåva att bo här!

Frid

Publicerad 2014-02-28 17:05:28 i Allmänt,

Så skönt att vara här igen. Härnta är sig likt. Dock lite färre butiker. Tyvärr.
Middagen är i ugnen. Pelle står i köket och förbereder. Syrran skjutsar Maja till träningen. Jag njuter av att bara vara. Mys på er alla.
 

Nu kommer vi

Publicerad 2014-02-28 08:55:27 i Allmänt,

 
Morfar fyller år. Och självklart kommer vi ner och firar honom. Ta vara på tiden. Kramas. Ge kärlek och känna kärlek. 
Vi ska få en njutningsbar, gudomlig och smakfull middag hos syrran. Mums. Till svärföräldrarnas stora glädje bli övernattningen hos dom. Tyvärr jobbar min älskade mamma hela helgen :( men hon kommer upp nästa vecka och då blir det liv i holken. Måste hinna sätta upp alla gardiner i alla rum. Och låtsas att där har dom hängt sedan första inflyttningsdagen :)
Just nu är det tjafs om vem som ska köra bilen. Jag vill. Dennis vill. Men om han kör så kommer han att höra att det försöker bromsas lite då och då. I baksätet. Det låter som pyspunka. Förstår inte vad dom menar? Jag är bara delaktig i körningen. Jag har stor inlevelseförmåga helt enkelt.

Det lönar sig

Publicerad 2014-02-27 07:17:34 i Allmänt,

Kul för Tobbe! Äntligen har han fått ett extra jobb innan han ska börja studera igen. Fast jag tror nog kroppen och toppen fick sig en chock imorse. Klockan ringde 05.00! Tunga trötta steg hördes i hallen. Jag vet nog vem som kommer att sova gott i tidigkväll. Tack posten.
 

Karins gulasch

Publicerad 2014-02-26 17:16:57 i Allmänt,

Jaha. Vad ska man äta till middag? En stående fråga som ofta kommer upp. "Hittpånå". Är det alltid någon som svarar. 
Frågade min vän Karin som har deltagit i "halv åtta hos mig". Och fick detta recept på en mycket god gulaschgryta. Tur man har vänner som hjälper en här i livet när det stora problemet är matfrågan :)
 
Stek köttfärs med stark paprikapulver. 
Skiva rå potatis i skivor.
Skiva grön och röd paprika. 
Lägg i allt i en gryta och häll vatten så det precis täcker. Salta och peppra. 
Tada! Lägg en klick crème fraîche på tallriken. 

Nu börjas det

Publicerad 2014-02-25 20:55:33 i Allmänt,

Å vad kul! Nu börjar vår renovering med rum nr 2. Dennis rum. Vilket golv ska vi välja? Tapetval? Tak? Förvaring? Det kittlar i fingrarna. Tack och lov finns det bra butiker där inspirationen flödar. Har redan en favvobutik. Hann knappt komma in över tröskeln förrän dom drog en historia. Sedan dess handlar vi jämt där. Snacka om kundvård! Nu börjar vi!

Media

Publicerad 2014-02-24 20:44:48 i Allmänt,

 
 
Beviset för att jag och Nike hamnade i tidningen i helgen. 
En riktig myshelg!
 

Sköna söndag

Publicerad 2014-02-23 18:04:04 i Allmänt,

 
Grabbarna bara glor på tv. Os alla timmar på dygnet. Men inte för mig och Nike. Vi vill njuta av livet varenda minut. Så även denna dag. Bakade blåbärsmuffins för våran utflykt. Kaffe, saft, nötter, choklad, äpple och varma plädar åkte ner i packningen. Tog bilen till hamnen. Äntligen dags för att få njuta av en härlig promenad på isen. Färden gick till en ö strax utanför stan. Så himla underbart! Mötte folk på skridskor, skidor, hundsläde, skotrar, bilar!, crossar. Vi hade pulkan med oss. Och tur var väl det. De små benen blev trötta på väg hem.
 

Ändrade planer

Publicerad 2014-02-22 15:18:44 i Allmänt,

Glad i hågen. For ner till stan för att köpa ursnygg läcker cool lampa, som jag tidigare hade lagt undan. Visade familjen mitt val. Och där tog det tvärstopp. Vilka synpunkter alla hade. Om färg och form och höjd. Pust! Kom ut utan lampa. Leendet mitt var inte lika stort som innan. Vi hamnade på en sportbar istället och kollade på slalom. Nåväl. Stan har ett stort erbjudande för alla. Och det är ju bra. Ikväll blir det middag...på Allstar.
 

Livet på en tunn tråd

Publicerad 2014-02-21 10:11:27 i Allmänt,

Just nu är det lite tungt. Fick veta att min gestalt har fått metastaser i ryggen. Min tredje skapelse fick åka akut in med ambulansen. Andnöd. 
När allt detta händer runt mig går jag in i en lugn och fullfokussituation. Måste vara stark. Måste visa lugn. Ge trygghet. Finnas. Stötta. 
Trött. Men vad är det? Ingenting. Lev i nuet! Har vi alla hört. Men tåls att upprepa. Lev här och nu. Hålla handen. Njuta varenda sekund. Lyssna.   Bara vara och finnas till. Trött. Ska hem snart från jobbet och få sova lite. Ladda energi...för att ge energi.
 

Några gram lättare

Publicerad 2014-02-20 21:12:22 i Allmänt,

Oj vad trevliga frisörer det finns. Nästan i varje hörn. Hittade en supermysigt ställe. Innan vi hann boka tid blev vi erbjuden kaffe. Det gillar jag skarpt. Speciellt då. Var himla kaffesugen. Det syntes nog. Jag njöt av varje droppe under tiden Dennis snyggade till sig. En ung tjej, samma ålder som honom. Hon ville tvätta håret först. Visst svarar Dennis. Å, vad han log. Han älskar nämligen när man kliar hans hår. Tyvärr råkade han ge från sig ett ljud när hon körde in händerna i hårbotten. 
-oh, du gillar visst det här!
-jag älskar det sa han snabbt. 
Tror hon missförstod lite, för hon gav en sådan blick. Dennis brydde sig inte alls. Hon var ju snygg. 
Ungdomar.
 

Fågerkvitter

Publicerad 2014-02-19 07:17:11 i Allmänt,

Gick till bussen nu på morgonen. Som jag alltid brukar göra. Men denna morgon kändes annorlunda. Så fort jag hade öppnat ytterdörren så fanns dom där. Flygandes från träd till träd. Sjungandes sins emellan. Vilken vårkänsla jag kände. Blev varm. Detta kommer att bli en vacker dag. 
 

Smygtittar

Publicerad 2014-02-18 19:18:10 i Allmänt,

Det var Nike som ville se en tecknad film. Dennis skulle bara hjälpa henne, för han skulle absolut titta på os. Tobbe kom upp till vardagsrummet och undrade vad hans syskon gjorde. Palle skulle bara ta en kvällsmacka och även han se på os. Men titta noga nu. Ingen ser på os. Alla ser på tecknat med Nike. Det är min underbara familj i ett nötskal!
 

Den som spar han har

Publicerad 2014-02-16 20:57:18 i Allmänt,

Tror visst att vi åkte iväg med minst 10 släpvagnar till återvinningen i samband med flytten hit upp. Blomkrukor, målarfärgburkar, gamla cykeldäck och en hel del annat skräp som man (jag) har lyckats samla på mig. Fattar inte varför jag ska spara på allt? Men tro nu inte att allt är iordning i det nya garaget. Tro inte heller att det är tomma hyllor som gapar. Inser att det är dags för rond 2 i rensningen. Igen. Har en vision att innan våren kommer ska det vara ordning och reda. Tro mig. Jag kan om jag vill :)
 

Brändö

Publicerad 2014-02-15 14:22:55 i Allmänt,

Nice! Ikväll blir det en tur till Brändö för att äta en förhoppningsvis god buffé tillsammans med några nya vänner. Naturligtvis visas det hockey på storbild och kvällen avslutas med underhållning. Där ute kan man även åka svävare, skoter, njuta av spa, packis safari, huggorms safari (never!!) och mycket mycket mer. Men innan allt detta ska vi först till en vän och få njuta  lite av deras lilla lilla hus på bara ynka 340m2!! 
 
 

Mera...

Publicerad 2014-02-14 22:36:38 i Allmänt,

Tycker att det här ser schysst ut. Mysigt och hemtrevligt. Och så svårt kan det ju inte vara att få till. Om jag påpekar igen att det är ursexigt att gå runt i snickarbyxor så tror jag nog att han vill bygga. Eller om han inte köper det uttjatade begreppet så tar jag till plan B. Jag påbörjar själv. Och då inser han till sin fasa att det kommer att barka iväg åt fel håll. Då tar han över. Det funkar alltid. Men det är faktiskt sanning i det hela. Han kan allt. Oavsett vad det är så är han otroligt kunnig. Det gillar jag :)
Jag projekterar, han bygger. Vilket team!

Bor bland heligheter

Publicerad 2014-02-12 21:12:53 i Allmänt,

Jag försökte påverka i ett mail imorse att när kommunen ändå höll på att röja i skogsdungen så kan dom väl ta bort lite mer. Eller? I brevet skrev jag att solen borde få mer plats i vår vardag och även på helger för den delen. Och av alla de fällda träden kan man ha till ved för alla allmänna grillplatser, som finns massor av här. Men jag har lärt mig nu att tallar fäller man inte hur som helst. Inte ens om dom skulle störa ens parabolantenn. Inte friska tallar. Inte för att dom skräpar ner. Det är nämligen så att alla tallar är heliga. Så jag får snällt sätta mig ner på min altan och titta på alla heligheter som finns runt om oss. Har inte tänkt på det förut. Förrän nu. Solen får jag träffa någon annanstans. 

Vilken överraskning

Publicerad 2014-02-11 19:29:56 i Allmänt,

Kom hem idag från jobbet och upptäckte till min stora glädje att något hade hänt. Hörde ett ljuvligt ljud i skogsdungen. Tittade dit och såg en vacker gestalt stod och arbetade. Lugnt och sansat. Bit efter bit. Ljuset kom tydligare fram på marken. Plockade upp allt i en vagn och åkte där ifrån. Dom får gärna ta ner fler tallar på vår baksida. Fast björkarna vill jag nog behålla. Fast när jag tänker efter så kanske det räcker nu. Det finns nämligen en jättesöt ekorre som hoppar bland tallarna. Dom kanske är fler. Nä. Dom vill jag ha kvar. Vackra små varelser ska ju också få plats. 

Aftonbladet eller Expressen

Publicerad 2014-02-10 19:29:36 i Allmänt,

Bygga ut huset eller bygga ett gårdshus? Bygga ut huset eller bygga ett gårdshus? Bygga ut......
Varför ska det vara så svårt att välja? Vad blir bäst? Etiskt? Ekonomiskt? Hur står solen i den vinkeln?Fönsterplacering? Dörrplaceringar? Åååå! Blir tokig! 
Måste välja snart...

Längdskidor

Publicerad 2014-02-09 21:11:04 i Allmänt,

Premiärdag för längd. Både för mig och N. P däremot har varit ute en del. Det blev många fall för den lilla. Men sicken tjurig unge. Hon ville bara fortsätta. Vi höll på i en timme. Bra kämpat! In i värmen. Kläderna var blöta. Hallå? Blöta i februari? Märkligt väder! Frossade in mat för att bege oss till nästa inomhus träning. Både för mig och N. Hon hade lite svårt för att somna. Låg och tänkte på morgondagen. För då ska hon åka skridskor på skolan och det blir även där premiär för henne. Pirr i magen.
Tvätta. Stryka. Sy. Ja, typ en vanlig dag i vårt liv. 
 

Vilken dag

Publicerad 2014-02-08 18:40:48 i Allmänt,

Är så glad att vi bor gångavstånd in till centrum. Så enkelt att bara gå när man vill. Inga tider att passa. Ta det lugnt. Som idag. Vi tog alla en promenad in till stan. Shoppade ursnygga Björnborg skor till Tobbe. Välinvesterat! Som jag få tjata att köpa något överhuvud taget till honom. Han är alltid nöjd med det lilla han har. Det är ju visserligen bra. Men man måste ha riktiga skor på fötterna. Så min vilja vann. Tack och lov. Sötsuget tog vid. Raska steg till condis. Mums. Semlor! Sa hejdå till Tobbe som skulle hem och skotta. Tackar. Jag och Nike tog en sväng till bion för att se Frozen. Oj, vad jag skrattade. Älskar tecknade humoristiska filmer. Mycket nöjda gick vi hem igen. Vilken dag. Och motion på köpet fick vi också. Gillar skarpt. 
Nu kommer strax grabbarna hem och en varm bastu väntar på dom. Tjing.
 

Snö massor av snö

Publicerad 2014-02-08 09:23:24 i Allmänt,

Hurra!! Äntligen snöar det här. Det var efterlängtat. Det har känns konstigt på något sätt att det har varit så lite snö här i norr. Det brukar ju vara massor? Men nu. Nu kommer det mer. Tror det ska snöa i två dagar. Underbart. På med brallorna och ut och skotta. Tror nog grannen ska få en överraskning. 
Och en sak till....nu är hela familjen samlad på ett och samma ställe. Kan man bli mer lugn i själen?
Dags att beställa ett snyggt gårdshus så alla får plats. Synd bara att den nya lagen om friggebodar inte gäller radhus. Det får bli en på 15 m2. Den lilla gula ska bort. Och den nya blir en med funkisstil. Kulör? Vitt så klart.
 
 

Planering av staden

Publicerad 2014-02-07 20:48:15 i Allmänt,

Har varit borta några dagar i Västerås. På stadsbyggnadsdagar. Mycket intressant. För vi håller precis på att planera tex ett torg, hur vi ska utveckla den. Aktiviteter året runt. Vatten. Lek och allt däremellan. Otroligt roligt att vara med i den gruppen. Idéerna är många. En sak jag vill få till är ett vattenspel i marken. Hur svårt kan det vara? Skönt för ögat att vila sig på. Och till alla föräldrars förtvivlan så kommer barnen att vara dygnblöta. Hur roligt är inte det? Barnen kommer att tjata att vilja komma ner på stan :)
 

Ny prinsessa

Publicerad 2014-02-02 20:04:31 i Allmänt,

Nike ville leka prinsessa. Jamen då leker vi prinsessa. Sagt och gjort. Palle passade bäst i den nya locken tycke hon. Även jag :)
 

Belysning hur svårt ska det va

Publicerad 2014-02-01 19:37:51 i Allmänt,

Vi har väldigt få ljuspunkter i vardagsrummet. Vet att det ska vara ett visst antal samt i olika höjder och ljusstyrka. Säkert har jag fotat hur många lampor som helst. Kommit hem och försökt att sätta mig in om just den passar. Men hur svårt ska det va? Hittar ingen som jag känner, wow! Tack och lov blir varje dag ljusare och ljusare. Men ändå. Fler lampor måste in. Jag får helt enkelt ha tålamod. Söka vidare. I fler butiker. Tur att det finns många här att välja bland :)
 

Om

Min profilbild

Jag

Är mitt i livet. Bor längs norrlandskusten. Älskar att vinna. Gillar att träna. Kan vara lat. Ibland. Diggar Ernst och pajer av olika slag. Älskar min familj. Att resa. Upptäcka nya saker, ställen. Skrattar ofta. Dålig på att komma ihåg historier. Gillar teknik som funkar. Och att fota. Kvällstrött. Morgonpigg. Mår bra av musikaler.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela