norrlandskusten.blogg.se

Klippor och sand. Båtar. Vågornas underbara ljud. Vintersnö och dess formationer. Vilken gåva att bo här!

Ekologisk

Publicerad 2014-03-31 14:58:44 i Allmänt,

Nytt favvoställe. Bara soppor till lunch. Idag tomatsoppa. Allt ekologiskt. Supergott bröd. Gjort på olika frön. Efterrätten på dadlar,fikon och bara nyttigheter. 
 

Familjedag

Publicerad 2014-03-30 21:48:36 i Allmänt,

Nikes klass ordnade en trevlig familjedag på Ormberget. Denna något svalare söndag bjöd på  lite sol och moln. Men humöret var på topp. Slalom, pulkaåkning, skattjakt, korv och hamburgare. Alla grillar var tända. Otroligt mycket folk. Tog faktiskt ett tag innan jag hittade rätt gäng. 
 
Schyssta brorsan hjälpte till :)
Hitta bokstäver...
...som blev ordet "GODIS"

Sparka på isen

Publicerad 2014-03-28 12:52:53 i Allmänt,

Tänkte bara ta en skön lunchpromenad. Men insåg ganska så snabbt att det bakas in med en friskvårdstimme också. Gick mot isen. Mitt i stan. Och hade sån himla tur att det fanns en spark ledig. Till mig. Jiho!! 
Solen gassar ljuvligt varmt i ansiktet. Andas in och njuter av varje sekund. Isen börjar bli lite mjuk men än så länge kan man åka långfärdsskridskor utan att fastna.
Sätter mig och vilar en stund. Hundar passerar. Lunchpromenadsnjutare hejar. Cyklister åker förbi. Måste vara halt ? Dagisbarn åker skridskor. Coola med solbrillor på. 
Härliga fredag!
Tusen tack Tyrens!

Ett poäng till Härnösand

Publicerad 2014-03-25 19:33:48 i Allmänt,

Att komma politiker nära i Härnösand har aldrig varit några problem. Att få dom och lyssna. Och ge svar tillbaka. Att komma med nya idéer. Att bara "stövla" in. Att skoja. Humor. Har aldrig varit omöjligt i den staden. Kanske så för mig eftersom jag jobbat så länge i den kommunen. 
Nu i den här nya staden är känslan annorlunda. Komma med nya idéer? Vem är du? Lyssna? Tänka annorlunda? Utanför boxen? Fyrkantiga. Skillnad på ångermanlänningar och norrbottningar? Ja. 
Men jag tar utmaningen som väntar mig. Vänta bara. Får jag presentera Marlene Bolstad! 

USM

Publicerad 2014-03-24 13:33:00 i Allmänt,

Då är det äntligen dags för det hon har tränat så hårt för. Dagar. Veckor. Månader. År. Årets stora tävling. USM i Björnrike. Så taggad. Så förväntansfull. Heja Tessan! Jag håller tummarna!!
Hoppas din nya fartdräkt bringar dig tur. Inga fler uppklippta dräkter tack. Njut nu av åkningen och ha kul!

Vilken härlig dag

Publicerad 2014-03-22 20:07:35 i Allmänt,

Morgonen börjar med Nikes första längdskidtävling på Ormberget. Nervös och förväntansfull stod hon där i startfållan. Som hon åkte. Log. Tog i för kung och fosterland. Stakade. Saxade. Ramlade. Upp igen utan hjälp. Som hon sken i ansiktet när målet var passerat. 
Ca 130 barn deltog. Och solen var på gott humör. 
Hem för att byta om till hennes egna kalas. Busa  med vännerna. Leka. Fika. Spela. 
Bowling gillade alla. Som dom spelade. 
Glass går alltid hem. Trötta och nöjda. 

Luleå, bra val

Publicerad 2014-03-20 10:53:56 i Allmänt,

 
 Är djupt impad av viljan, energin, kraften, glädjen och kunskapen Luleåregionen har! Det ordnas föreläsningar, aw, kurser och nätverk. Inte bara nätverk inom staden och regionen utan även utanför Sveriges gränser. Här vill man utvecklas. Här vågar man ta det stora klivet. Här törs vi satsa. Pulsen är enorm. Inom staden. Shoppingen. Restaurangerna. Cafeerna blir bara fler och fler. Studenterna. Utbudet av aktiviteterna. Vill man bara vara och ta det lugnt, inga problem. Vill man se en konsert, jazz, barnteater, musikal eller precis vad som helst. Så finns det runt hörnet. Det gillar jag. Att kunna välja. För alla smaker.
Frågade familjen hur det känns nu att bo och verka i Luleå. Alla var enigt överens. Vi stortrivs i Luleå! 
 

Make over

Publicerad 2014-03-19 15:23:16 i Allmänt,

Bokat och klart inför Näringslivsgalan. Lösögonfransar och hela baletten. Tror jag måste inhandla lite bubbel för att intaga under cermonin. Spa. Lyx. 
Nu återstår snygga klackeskor och lite blingbling :)
Här i Luleå är galan hela dagen. Från kl08.00 tills in på natten. Och naturligtvis byter jag om i andra halvlek. Men ingen panik än. Det är inte förrän 23 maj. 

Det sitter i kläderna

Publicerad 2014-03-18 21:25:50 i Allmänt,

Har tappat räkningen på hur många gånger ambulanspersonalen har klippt upp fartdräkter för oss. Nästan pinsamt att kontakta försäkringsbolaget varje gång det skett. Så nu har vi hotat T att aldrig mer krascha i en bana. Vet inte om det har gått in. Hon ser så himla glad ut. Och tur är väl det. 
USM närmar sig. Snälla! Stå på benen hela veckan!!

Gasläcka

Publicerad 2014-03-17 15:01:03 i Allmänt,

Fyhujedamej! Hur kan det komma en sådan odör  från en sådan liten söting?? Det är ju ingen stor björn i huset som har ätit rutten fisk. Från Plura borde det dofta blommor när han pruttar. Eller?
Usch! Rakt upp i näsan. Ser faktiskt lite skamsen ut. Nä! Igen!!! Här, ta ett ben så går jag och vädrar!

Vårsolen

Publicerad 2014-03-16 20:10:41 i Allmänt,

Vilken underbar dag. Solen värmde. Tog fram en provisorisk utemöbel. Stenbord och pallar från garaget. Här ute blir det absolut en bra uteplats. Lä vid väggen. Perfekt. Nu måste jag spana runt lite och se vad som ska inhandlas. Sköna stolar och allt lull. Men stenbordet behåller jag. Skivan kommer från botten på en sjö i närheten av Tärnaby. Tung och stabil. Det här blir uteplats nr 2. Nr 1 är  morgonsolen vid köksfönstret. Troligtvis blir det en ny rotting hörnsoffa, bord, höga blomkrukor, mysig belysning och lite mer pynt. Det blir en fin entré! Uteplats nr3 är baksidan och nr4 blir på balkongen. Här kommer ett utematbord att stå. Då kommer vi att följa solen hela dan. 
 
 

Kalas!

Publicerad 2014-03-15 16:34:42 i Allmänt,

Vad är det för dag idag vad är det för dag idag jo det är Nikes födelsedag hipp hipp hurra!!!
Senare ikväll blir det att se på basketmatch. Fick biljetter. Tack tack. Och ännu senare blir det ungdomsfestival. Även här hade jag tur att få biljetter. Vilken service Luleå levererar :)
 

Design North M

Publicerad 2014-03-14 14:33:29 i Allmänt,

Wow! Vilken cool lampa!! Hur svårt kan det var att skapa en egen? Bara lite gamla skidor , belysning och skruvar. Och vips är allt klart. Design North M. Den får hamna i köket. Snacka om samtasämne. -jo den där skidan åkte jag på när jag....
Så får det bli. Egen designad renlampskrona i vardagsrummet och nu snart en skidlampa i köket. Vet att min tonåring kommer att vägra ta hem sina vänner. Hon och jag är inte riktigt överrens om vad som är coolt eller inte. Fast vi är väldigt överrens om hur uteplatsen ska se ut. Hepp!
 
 

Musik tävling

Publicerad 2014-03-13 22:30:01 i Allmänt,

Imorgon gäller det. Då är det AW med jobbet och musiktävling står på agendan. Älskar att tävla. Har bett mina livlinor att vara nära sina mobiler. Ingen kommer nog att märka att jag smsar under bordet. Det är ju tävling. Måste vinna. Jag är hemskt duktig på att känna igen låtar. Men kommer aldrig ihåg artisten, årtal eller grupp för den delen. Men det kan ju dom där hemma. Livlinor är bra. Heja!
 

Valmöjligheter

Publicerad 2014-03-12 12:02:36 i Allmänt,

Så himla kul att välja vilja föreläsningar jag ska gå på. Finns flera i veckan om jag så vill. Kostnadsfritt dessutom. Som idag ska jag lyssna på en luchföreläsning om hur man utvecklar en vinterstad. Lokalen ligger mitt i stan. Nära jobbet. Hur praktiskt som helst. Fullsatt. Folk från universitetet, folk på gatan och arbetande som jag. Alla får komma. Eloge till detta initiativ att skapa detta forum!
 

Fina människor

Publicerad 2014-03-11 15:28:13 i Allmänt,

En gråmulen dag vandrade vi tillsammans genom Stadsparken till biblioteket för att ta en plats på ett café. Mysfika med syrran och pappa. Värdefull tid tillsammans. Att ha en pappa. Att ha en syster.
Älskar er! 
 

Plura

Publicerad 2014-03-10 15:39:23 i Allmänt,

Så var det klart. Det blev en liten Plura. Dansk svensk gårdshund. Hur mysig och go som helst. Fin stamtavla också. Ingen vill direkt lämna huset nu. Alla har liksom en anledning av att bara vara hemma helt plötsligt. Vilken glädjespridare. Vilken kärlek han ger oss alla. Somnade så himla sött i Dennis säng. Utslagen av alla nya intryck. 
 

Härliga vänner

Publicerad 2014-03-08 19:37:59 i Allmänt,

Vilka härliga vänner vi har. Hela (iallafall delar) av min tjocka släkt besökte mina goa vänner idag. Fyllde ut hela lägenheten. Tur att dom bor stort. Vi avslutade med en gemensam middag på en thairestaurang. Tillsammans med Ronnys föräldrar. Härliga. Hjärtat på rätta stället. Spontana. Som man ska vara. 
Imorgon blir en spännande dag. Vi sex ska bli sju!

300 meter

Publicerad 2014-03-06 21:52:01 i Allmänt,

Träffat en härlig fransman idag. Vi planerar en stor marknad. Internationell matmarknad. Succé ifjol. Ännu större i år. Vilken glad människa. Ser möjligheter. Hela Storgatan blir fullt av matstånd. Och Storgatan här är lång. Dofterna. Kryddorna. Vimlet. Språken. Skratten. Festen. Å vad jag har roligt jobb. Längtar redan till 2-6 september.
 

Fullt hus

Publicerad 2014-03-05 20:09:38 i Allmänt,

Iväg från jobbet lite tidigare än beräknat. Palle fick jobba över igen. Fort in på Coop för att kompletterings handla. Vänta på bussen. Hem och se till att Mathilda hade packat. Otroligt roligt att få ha henne här några dagar. Mysig tjej. In i bilen med alla. Till tåget. Vinkade av Mathilda. 30 minuter senare kom nästa tåg. Ett skepp kom med lastat med mormor, farmor och farfar. Äntligen. Kommer hem igen. Ordnar till kaffe och dukar upp bullarna som jag och Nike hade bakat. Måste ge dom fika innan middagen. Hungriga som vargar. Så. Då dags för att laga till  flygande Jakob med ris. Mums. Som dom åt. Stackarna. Det fanns ju ingen bistro på tåget. Disken är underplockad. Tvättmaskinerna rullar. Nu är fötterna trötta och själen är lycklig.
 

Trasan och jag

Publicerad 2014-03-04 20:27:56 i Allmänt,

Barnen är på hockey. Modo-Luleå. Hade varit najs att följa med men hemmet väntar. Rensa. Städa. Skurhinken och jag. "Kom och skriv mig det på näsan..."
 

Tävling på g

Publicerad 2014-03-03 13:00:38 i Allmänt,

Det är nog det enda raka för mig. Ska jag gå ner i vikt måste det ske via någon tävling. Måste ha något som sporrar. Och jag vägrar förlora. Vilket nederlag. Vilken skam. Antingen vinner syrran eller jag. Det blir jag! 
Börjar idag och mätning sker varje måndag. I två månader. Nu gäller det! Kom igen syrran. Du är väl ingen förlorare ;)

Nu får det vara nog

Publicerad 2014-03-02 18:40:43 i Allmänt,

Är sjukligt less på alla olyckor. Har tappat räkningen på hur många gånger Tessan har åkt i en ambulans. Det blev även denna helg. Fart tävling i alpint och kraschade. Akut in. Komprition i bröstryggen. Blir kvar över natten. Nä! Jag vägrar! Nike ska INTE börja att tävla i slalom. Orkar inte mer! Nog med sjukhusbesök! Vad tycks om basket? Eller längdskidor. Ja det låter bra. Eller hur Nike!?
 

Speciell hund

Publicerad 2014-03-01 19:16:36 i Allmänt,

Syrrans hund, Stella är lite rolig. När hon vill sova är det inte konstigt att hon väljer sitt gosedjur som sällskap. Vilken charmör. Först juckar hon lite för att sekunden senare har hon somnat in... 
 

Skratt och glädje

Publicerad 2014-03-01 08:44:07 i Allmänt,

Ligger kvar i sängen. Skönt med helg igen. Hör hur Nike skrattar för fullt inne i farmor och farfars sovrum. Busar. Hon räknar femtioåtta, femtionio, femtitio, femtielva, femtitolv. Dom försöker lära henne att räkna. Men hon busar bara till det. Så skrattar dom alla tillsammans igen. Kärlek. Vill inte störa nu. Ligger kvar i sängen ett litet tag till.
 
Hör att det förbereds för frukost. Den bästa stunden på dagen. Dags att hoppa upp.

Om

Min profilbild

Jag

Är mitt i livet. Bor längs norrlandskusten. Älskar att vinna. Gillar att träna. Kan vara lat. Ibland. Diggar Ernst och pajer av olika slag. Älskar min familj. Att resa. Upptäcka nya saker, ställen. Skrattar ofta. Dålig på att komma ihåg historier. Gillar teknik som funkar. Och att fota. Kvällstrött. Morgonpigg. Mår bra av musikaler.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela