norrlandskusten.blogg.se

Klippor och sand. Båtar. Vågornas underbara ljud. Vintersnö och dess formationer. Vilken gåva att bo här!

Dans på rosor

Publicerad 2013-09-30 18:52:48 i Allmänt,

Wow! Ska jag ta chansen,eller? Himmla kul låter det iallafall. Tänk att få ta del av dessa tekniska och glada personer. Eller blir man kanske en sån där som dom helst INTE vill lära ut till. Hm. Undra vilken ålder dom kommer att sätta? Tror ändå att jag skulle nog klara av ett och annat. Tänk att få ha blivit proffsigt lärd och sedan komma ut och äga dansgolvet. Det vore en dröm. Lite långt bort bara. Men ändå. Bra PR för stan. Anmälningslistan lär nog bli lång. Grattis Luleå!
 

Lyx på Lyxx

Publicerad 2013-09-27 22:25:27 i Allmänt,

Då var det dags. Ägaren och frisören på Lyxx fick fri händer. Ska hon ta fram rakmaskinen? Färga knallrött? Natten var orolig inför denna dag. Kom in och togs emot med stora famnen. Hon visste precis hur hon ville ha det. Dösäker. Marie presenterade glatt och tryggt vilken frisyr hon ville klippa. Vad som passade mig bäst med tanke på hårkvalitet, hudnyans och ansiktsform. Jag köpte allt. Hon kunde ha sålt vad som helst. Visade en sådan säkerhet. Hon utbildar faktiskt andra salonger i den nyaste tekniken och trender. Åker ofta med sin personal till London och USA för att hämta hem det senaste. 
När hårfärgen skulle sköljas ur fick jag sitta ner i en massagestol. Det var något nytt. Och lyxigt. Kunde ha suttit hur länge som helst där. Kontentan blev kanonbra. Mycket nöjd och fattig. Nästan lite ångest för hur dyrt det är att gå till frissan. Undra om det blir lika bra om jag gör det själv nästa gång?
 

Konst i gallerian

Publicerad 2013-09-26 21:30:32 i Design,

Gick förbi denna konstutställning i stan. Vilken kreativitet. Konsten byts ut med jämna mellanrum. Det är bra. Så fler får synas. Förra gången var det en massa toapapper som var uppslängd och nedslängd hit och dit. Det var också konst. Konstigt.
 
 

Kaffebullarkakormat...

Publicerad 2013-09-25 20:10:45 i Allmänt,

Igår var vi på jobbet på visningsresa norrut. Många företag hann vi med att besöka och på alla ställerna så bjöds det på kaffe och gokaka eller mat. Sista besöket var vi så proppfulla med läckerheter så min chef försökte säga att vi nog skulle avstå deras fika. Men det gick inte. För vem kan säga nej till när dom har tagit sig tid att baka för oss. Artig som jag är och uppfostrad så var det bara att sätta sig till bords igen och fika. Den kvällen hoppade jag över middagen. Det gick bara inte. Men oj vilka trevliga mäniskor som bjuder på allt. Inte bara fika och så. Utan deras starka vilja på att utveckla besöksnäringen ännu mer. Vad vore sverige utan dessa eldsjälar som brinner för att visa upp sin verksamhet. Som lägger ner massor av tid. Vilket värdskap, i världsklass! 
Känner mig berikad.
Förrätt. Mums!
Huvudrätt. Oj vad gott men fick lämna en del. Proppmätt!!!
Här vill jag vara. Åka hit med ett gäng och sova över. Wow! Svårt att bara visa på en bild hur det var där. Det måste upplevas.

Köpte i rätt tid

Publicerad 2013-09-24 20:07:11 i Allmänt,

//Bostadspriserna har skenat till nya rekordnivåer i Norrbotten. I flera kommuner har priserna mer än fördubblats de senaste fem åren, visar siffror som Mäklarstatistik tagit fram på uppdrag av di.se.
Mäklarstatistik har på uppdrag av di.se undersökt boprisutvecklingen i Norrbotten de senaste fem åren. I topp hamnar Luleå, där bostadsrättspriserna nästan är uppe på samma nivå som i Malmö.
Källa di.se//
 
Inser att vi köpte vårt boende i rätt tid. Kollar av med jämna mellanrum på hemnet för att följa prisutvecklingen samt hur många objekt det kommer in. Vi hade tur. Längtar nu som en tok att få nyckeln och få börja ordna till det som vi vill ha det. Det är inte långt kvar. 1 november närmar sig med stormfart.

Poppar på jobbet

Publicerad 2013-09-23 16:58:18 i Allmänt,

Sitter och märker att alla har gått hem. Är nu ensam på jobbet. Hur kom det säg? Hela dan är som "jag ska bara..." och vips så är dagen slut, igen. Höjer volymen ännu mer och lyssnar på Sara Dawn Finer. Bra musik. Bra röst. Vad har hänt idag då? Måste tänka lite...jo, bokat en resa till Stockholm där jag få information om den senaste trenden inom handeln. Direkt efter Stockholm flyger jag till Sundsvall där ett nytt möte är inbokat i två dagar.
Ska på visningsdagar i veckan där vi på jobbet besöker näringen ute i kommunen. Viktigt att ta hand om sina medlemmar. Planerar en ljusfestival. En Ice Music ska bli till i Luleå. En stor igloo där isinstrument spelas. En riktig cool konsert. Åhléns ska öppna i ett nytt hus. Invigningen av ett nytt hotell planeras också för fullt. Tror det får räcka för idag. Nu drar jag på Inpuls för att träna och tänker avsluta med en skön bastu. Det är jag värd!

Höstmorgon

Publicerad 2013-09-22 08:49:23 i Allmänt,

Vaknar med solen i rummet. Vilket ljus! Vilken morgon! På med morgonrocken och tar dom första skorna jag ser i hallen. Går ut till trädgården. Njuter av att bara vara i nuet. Vill fånga dagen i bilder. Fotar. 
 

Vänner

Publicerad 2013-09-21 22:22:25 i Mina tankar,

Vänner är ett speciellt ord. Vad innebär det? Vem är egentligen vän. En person som hejar på en? En som bara håller med i allt man säger? En som tycker till och förmedlar det? En som finns där i svåra stunder? Kan man säga allt till en riktig vän? Ska man undvika att trampa på tårna? Vara olika som person? Ha förståelse för varann? Vem är en riktig riktig vän på FB? Ska man ta bort de man aldrig har en dialg med? Sårar man då? 
Jag känner många. Otroligt många men det är bara en handfull som är ens riktiga vänner, som jag kan lita på. Undrar varför det är så? En del vänder kappan efter vinden? Hur kommer det säg? Osäkerhet? Ja kanske.
 
För mig är det viktigt att känna att det ÄR riktiga vänner som finns runt mig. Att få tillåtelse att vara olika. Att bjuda på varandras personligheter. Kunna lita på varann. Finnas till hands. Humor. Ha djupa samtal om ditt och datt. 
Inser att ärliga vänner är det inte gott om. Glad att jag har några. Det ger mig värdefull energi.

Löjrom

Publicerad 2013-09-19 21:24:28 i Allmänt,

Rubriken lyder: //Löjromspremiär 26-28 september!  Ta egen båt eller åk med vår båt Hilda från Lövskär. Vänligen kontakta oss för bokningar ! Mer information på vår webbplats www.jopik.nu//
Bara bilden får tandvattnet att rinna. Och paret som driver Jopiksgården har ett djupt rotat unikt gästvänlighet. Spelar ingen roll om man är där sommar eller vinter. Första gången jag var där var en solig vinterdag. Kom dit med skoter. Fruktansvärt kul att köra själv! Vill ni uppleva något fantastiskt så besök Jokiksgården. 
Vet att jag har skrivit om stället tidigare med det är värt att påpeka det igen. Men det är ju så att smultronställen finns överallt. I alla städer. I hela svearikesland. Man ska bara ta sig tid att besöka dessa, fast det är i sin egen hemstad. Oftast besöker man ställerna när man får besök av någon släkting eller vän. Tror man inte behöver springa över ån för att hitta. Det finns där du står.
 

Blod svett och tårar

Publicerad 2013-09-18 20:52:29 i Allmänt,

Hittade ett ny gruppträning på Inpuls. Indoor walking. Tänkte att det här skulle nog bli ett lätt pass. Jovisst! Shit vad mina ben kändes tunga. Framför allt när vi skulle stå och springa med benen i 90 grader. Mammamia. Svetten rann som en flod. Kanonröd i ansiktet. Vattenflaskan var en befrielse. Handduken blev blötare och blötare. Instruktören hejade och ville att vi skulle öka farten. Snabbare! Ta i! Härligt! Mera kan ni! Och just då så slår ju jävulen i en. F_n kan han kan jag. Men oj vad kul det var! Det här ska jag göra om. 
Kommer att sova gott i natt.
Efter passet väntade en härlig dusch och en ljuvlig skön varm bastu med utsikt mot vattnet. Här kommer jag att vara varje gång efter mina pass. 
 

Gaudiparken

Publicerad 2013-09-17 20:00:28 i Allmänt,

Det finns en sak som jag kommer att sakna ifrån huset. Förutom husets goda själ och trädgården.
Min Barcelonaödla i duschen. Sitter insprängd. Fastsatt. Skulle ha sprättat ut den innan visningen. Nu är det försent. Väcker härliga minnen från den resan. Blir glad varje gång jag tittar på den. Färggrann. 
Till min stora glädje åker Palle ner till den underbara staden nu i december. Gissa om jag var snabb och beställde en sak. I närheten av Gaudiparken i den lilla butiken finns en vacker ödla...
 

Media

Publicerad 2013-09-16 19:36:22 i Allmänt,

I lördagstidningen fick mitt jobb synas ordentligt. Min kollega och chef var jättefina på bild. Och levererade bra med information om hur det går för Luleå. Olika mätningar visar samma trend. Oavsett om det är bostadsmarknad, försälningsindex eller inom besöksnäringen. Det är kul att leva och jobba med sådan framgång. Kontentan blir att fler och fler blir intresserad av staden och vill satsa ännu mer. Tex ett bostadsområde ska utvecklas nu och bli en ny stadsdel av Luleå med 5000 nya bostäder. 

Möten ger utveckling

Publicerad 2013-09-12 19:20:56 i Allmänt,

Många möten blev det idag. Om databaser, stadens utveckling och etableringar. Ett mycket intressant möte var med TV4. Vilka program det kommer nu till hösten. Ett roligt program ska jag verkligen följa som handlar om utmaningar :-) Mer törs jag inte säga. Jag och min kollega ska fundera ett litet tag på hur Luleå synas i media, när och med vad. Ska klura på det ett tag. Sen ska ni får se...
Älskar fortfarande mitt jobb.
 

Ops!

Publicerad 2013-09-11 20:31:50 i Hälsa,

Gick in på Åhlens för att köpa en toning. Stod en stund och funderade. Gick ut igen utan inköp. Tog raska steg istället till LYXX. En liten lyxigare hårsalong. Skulle köpa toning där istället men tjejen var så himmla trevlig. Rak på sak. Såg direkt hur mitt hår mådde utan att känna på det. Du ska ha mörkare och en frisyr. Hästsvansen klipper vi bort. Wow! Hon gillar jag. Raka rör. Inget krussidull. Sagt och gjort. Tid är nu bokad om två veckor. Det blev en fredag. Bra med fredag, för om jag skulle se helt tokig ut så får jag väl gråta över helgen.
 
 
Personalen på LYXX i Luleå.
 
 

Byggstenar

Publicerad 2013-09-10 19:35:17 i Mina tankar,

Snart har det gått 1 1/2 månad sedan jag kom hit. En intensiv tid. Lärorik på många olika sätt. Ångrar inget. Är glad att jag tog chansen att prova något nytt i en större stad. Nya människor att lära känna. Nya kontakter. Nya utmaningar. Ger mig mer energi till mitt batteri. Tryggheten har jag i min barndomsstad. Kommer alltid att vara så. Den finns ju kvar. Det ger en trygghet. Att kanske återvända i framtiden. Men nu vill jag leva här och nu och ta alla möjligheter som dyker upp framför mig. Att bygga sten för sten.
Gänget på jobbet känns bara bättre och bättre för var dag som går. Har olikheter men samtidigt likheter. Skapar dynamik som jag gillar. Nätverkandet mellan olika grupper ökar och jag blir alltmer insatt i olika utvecklingsprojekt. Härliga människor. Glada typer. Sitter just nu och lyssnar på spotify som min kollega har skaffat. Hon tyckte att vi skulle ha det på jobbet. Blir liksom roligare att jobba då. Håller helt med henne.
Chefen bad oss att markera i vår kalender 19 december till något trevligt. En överraskning. Jo ja´ tackar ja´. Kommer att ha svårt att sova fram till dess. Vad kan det vara? Peter Jöback kanske :-) Ska förresten gå och lyssna på honom. Eller kanske Melissa Horn? Cookies N Beans? Jerry Williams? Mikael Rickfors? Oskar Linnros? Luleå Hockey? Utbudet är stort. Tror det blir Peter. Vi har ju faktiskt fikat på samma fik i Stockholm. Undrar om han kommer ihåg mig ;-)
 
 
 
 
 

Mannen i mitt liv

Publicerad 2013-09-09 19:15:49 i Familjen,

Att man kan vara så kär fortfarande efter 25 år tillsammans. Minns så väl hur vi träffades. Han "raggartyp" jag "idrottstjej". Det går inte ihop. Trodde jag. Så fel jag hade. Så rätt min vän hade. Vägrade att åka i vissa bilar. Tyckte det inte var fint nog. Har nog aldrig förstått detta med att åka gata upp och gata ner varje helg. Till vilken nytta? Dunka plåt? Inte min grej. Han sålde sin bil och köpte en toyota celica. En sådan där bil där lyktorna åker upp så fort man startar bilen. Häftigt. Denna härliga underbara ljuvliga charmör gav mig blommor på sitt lilla vis. Dom låg där i baksätet och bara väntade. Föll pladask.
Och han har sedan dess gett mig blommor i 25 år, varje fredag. Bakar bullar. Goda som bara den. Lagar bilar. Hur lätt som helst. Renoverar i minsta detalj. Överraskar då och då med resor. Har barnen i fokus. Alltid. Lägger stor vikt på att få saker gjorda oavsett och det är till sig själv eller till andra. En klippa i att ha utvecklat slalombacken i Härnösand.
Vilken tur jag har som fann honom. Vilken tur att min vän trodde på sin idé. Det tackar jag för.
 

Min tur

Publicerad 2013-09-05 17:53:02 i Hälsa,

Jahaja då är det min tur att ha bommul i huvudet. Trodde jag skulle klara mig. Först halsen nu öronen och näsan. Blev bjuden på grillkväll ute i det fria i Lappträsk, men fick tyvärr tacka nej. Sitter nu ensam och ska se på film istället. Pappershögen brevid mig börjar genast att växa. Hur mycket kan man snyta ut? Ingen choklad heller har jag...hur ska jag då bli frisk? 
Tror jag googlar istället på lite inredning. Sånt brukar piffa upp en.
ps. varm sommarkväll ute...
 

International Street Market

Publicerad 2013-09-04 21:58:53 i Allmänt,

Idag och fram till lördag finns det 300 meter lång marknad som håller öppet varje dag och innehåller produkter från 15 europeiska länder. Här finns det fiskgryta, korv, thaimat, grekiskmat, bakelser och en himla massa andra underbara ljuvliga dofter. Till min stora glädje fann jag ett stånd med bara FUDGE! Massor av fugde. Stora som bara den. Härliga färger. Imorgon ska jag gå dit med pengar i handen och välja ut dom smarrigaste. I lung och ro. Det tar nog tid. Svårt att välja. Ska försöka att inte smaka för mycket på tåget hem. Familjen måste ju också få. Bara jag kan hålla mig. 
 
 
 

Filmkväll

Publicerad 2013-09-03 21:58:06 i Allmänt,

Kan rekommendera "The big wedding" ni som inte har sett den. En härlig film med humor! En skön avslutning på en tisdagskväll.
Imorgon har vi på jobbet avsatt hela dagen till att besöka de flesta hotellen i Luleå. Från de äldre till Clarion som ska invigas den 2 december. Ska bli intressant. 

Båtlunch

Publicerad 2013-09-03 19:16:31 i Allmänt,

Sicken tur att jag har vänner som har en lyxbåt. Fick ett samtal idag vid lunch. 
-Ta med dig lunchen och kom ner till hamnen. Vi käkar lunch här tillsammans. Sagt och gjort. Klart jag skyndar mig ner och köper en god kebabsallad och beger mig till hamnen mitt i stan. Där ligger hon. Fet och stilig. Möts av en vinkande Ronny. Catrin på ingående. Vilken lyxig lunch. Vilka vänner. Vilket mottagande. Det här vill jag göra om flera gånger. Typ, varje tisdag. Eller hur mina goa vänner ;-)
 
 
 

Berömmelse

Publicerad 2013-09-02 19:26:47 i Allmänt,

Idag blev jag glad. Varm i hjärtat. Varm i själen. Tår i ögat. Min chef tog in mig på sitt rum och gav mig beröm för mitt jobb. Så oväntat. Hela jag log. Inte var dag jag får beröm. Det här kändes. Tänkte att "inte har väl jag gjort något speciellt". Fick en kram innan vi gick till personalmötet. Där hon åter igen framförde sin tacksamhet. 
Det här är ett bra gäng. Vi kommer att prestera med resultat. Vänta bara ;-)

JSM Curling

Publicerad 2013-09-01 09:57:28 i Allmänt,

Vilken späckad helg eller rättare sagt lördag. Fast så kommer nog alla lördagar att bli. Fulla av aktiviteter. Det jag inte har hunnit gjort med familjen tar jag igen på en enda dag, lördag. Hinna med att pyssla med Nike, packa, städa, rensa, tvätta, aktiviteter med familjen och denna gång blev det Drakborgen i Brista. Shoppa kläder till Tessan. Fixa gomiddag. En massa intressanta samtal med barnen.
I min fulla färd med att packa så hittade jag ett gammalt tidningsutklipp. Mitt bevis på att jag har faktiskt deltagit och vunnit en silverplacering junior SM i curling 1991. Jag och Jannice fick hoppa in. Vi hann bara träna i några veckor. Så jag är ganska så nöjd över placeringen. Ett härligt minne!
Nu åter till flyttkartongerna...
 

Om

Min profilbild

Jag

Är mitt i livet. Bor längs norrlandskusten. Älskar att vinna. Gillar att träna. Kan vara lat. Ibland. Diggar Ernst och pajer av olika slag. Älskar min familj. Att resa. Upptäcka nya saker, ställen. Skrattar ofta. Dålig på att komma ihåg historier. Gillar teknik som funkar. Och att fota. Kvällstrött. Morgonpigg. Mår bra av musikaler.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela