norrlandskusten.blogg.se

Klippor och sand. Båtar. Vågornas underbara ljud. Vintersnö och dess formationer. Vilken gåva att bo här!

Mera plats

Publicerad 2013-11-30 09:17:34 i Allmänt,

Måste inhandla garderober. Förstår inte hur förra ägarna kunde leva utan garderober. Vi har ett stort behov. För att inte tala om alla mina klänningar. Dom bara ligger där i kartongerna och väntar på att få bli upphängda. Inser ganska snabbt att stackars Palle får en mindre del. Tror han förstår mig. Tänker jag till ordentligt så behöver nog mina skor en förvaringsplats. Hur mycket kläder har Han egentligen? Kanske om jag bara flyttar in mina skor i hans del. Ingen märker nog.
 

Järnvilja

Publicerad 2013-11-28 20:20:12 i Allmänt,

Ser på Tv "I huvudet på Gunde Svan". Djupt imponerad på dessa människor som har en sådan energi. Vilken järnvilja. 100% fokus. Kämpade som liten fast föräldrarna inte hade pengar. Vilja. Ger sig inte fast motgångar kom. Som Gunde säger,
- 10% talang 90% träning. Vill man vinna måste man kämpa. Oavsett vad sina kompisar gör på helgerna.
 

Plikten kallar

Publicerad 2013-11-27 18:30:56 i Allmänt,

Snart dags att gå på en jubileumsmiddag. Inte som privatperson utan som min yrkesroll inom Visit Luleå. Alltid lika intressant att knyta nya kontakter. Hitta nya nätverk att nätverka i :)
 

Lurad

Publicerad 2013-11-26 16:38:38 i Allmänt,

Trodde nog att vid det här laget så skulle det vara kallt och mycket snö. Men icke sa nicke. Det är plusgrader och REGNAR. Hallå! Vart är vintern? Jag vill ha snö. Massor av snö. Älskar snö. Visserligen är det is på vattnet men den är nog väldigt tunn. Känner mig arg. Får nog gå på stan och känna in lite julstämning. Det brukar lätta upp sinnet lite. Men vinterbelysningen är inte tänd än. Grrr. Mera julstämning vill jag ha. Jag sur? Nejdå bara otroligt sötsugen om jag säger så. Inget fel på mig bara på allt annat.
Som grädde på moset så blev bussarna nyss inställda pga blixthalkan. 
Hem och sura ner mig lite mer...

Jag läser allt i bloggen

Publicerad 2013-11-25 20:20:12 i Allmänt,

Jag får så många trevliga kommentarer i min blogg och ni ska alla veta att jag läser alla inlägg. Dock har jag valt att inte publicera eftersom en del är personliga. Och ska förbli så. Men stor respekt för er. Fortsätt gärna att tyck till. 

Trött tomtefar

Publicerad 2013-11-25 18:37:43 i Allmänt,

Smygfotade en föreställning som kommer att vara i Stadsparken varje dag nu i december. Dom har byggt upp fina små hus och sittplatser för åskådarna. Otroligt mysigt och juligt. Tomten såg lite slut ut där han stod. Jag får nog placera en liten pall i smyg till honom, så han orkar med hela månaden ut fram till jul.
 

Adjö

Publicerad 2013-11-24 20:08:04 i Allmänt,

I 18 år har vi fått den härliga förmånen att få bo i ett gediget underbart hus från 1925. Renoverat från topp till tå. Med känsla. All denna bullbak som hela familjen gjorde tillsammans vid det stora köket. Julgransdansen runt hela nedervåningen. Skratten. Gråten. Frustrationen. Kalasen. Musiken. 
Gården har varit perfekt för att ha sommarfester. Långbord med släkt och vänner. Lyssnande till gitarrspel. Volleybollnät. Kurragömma. Mitt gigantiska bambubuske (skog). Orensade rabatter.
Kramade om huset innan jag stängde dörren för sista gången. Tackade för alla åren vi fick och sa att en ny familj kommer att ta hand om dig. Men en sak tog jag med mig och det var farmor Ingas själ. Hon ska med till Luleå. Tog henne i handen och stängde dörren...

 

Barnkultur

Publicerad 2013-11-24 16:30:24 i Allmänt,

Fick en överraskning när jag kom hem i torsdagskväll. Familjen stod färdig för att gå på teater. Kul! Tessans skola hade visning för allmänheten om deras teaterprojekt. Ett teaterprojekt som faktiskt jag också gjorde när jag gick på Kiörningsskolan. Kommer ihåg dom roliga minnena. Jag var på scen en del...som baken på en älg. Det ni! Vilken talang ;)
Denna teaterföreställning var hur bra som helst. Tessan var ansvarig för att sminka skådespelarna. Och ett superbra nummer var när en kom på scen och spelade på sin mugg. Fler och fler kom och till slut så var det en lång rad av ungdomar som spelade med sina muggar i takt. WOW!!!
Nike gillade mest de där gröna alven som blev jagad på scen.

Gillar att gå på teater. Har faktiskt köpt en julklapp till Nike. Hon och jag ska gå och se Trollkarlen från Oz, med Tobbe trollkarl och Markoolio med flera. Tror hon kommer att uppskatta den. Hade tur att vi fick tag i biljetterna. Den första föreställningen var fullbokad så vi hamnade på den extra föreställningen. Måste vara snabbare nästa gång det ska köpas biljetter. Luleåborna med omnejd är väldigt intresserad av att gå på olika slag kulturevenemang. Det är bra. Det drar hit bara mer event.

 
 
 

Show

Publicerad 2013-11-23 22:27:19 i Allmänt,

 
 
Fick förmånen att gå på genrepet för Chistmas night i veckan. Bubbel och mycket god mat för att inte glömma värdskapet man fick. Härlig humorkväll med mina kollegor. 
 

Hotellsatsningar

Publicerad 2013-11-20 08:27:48 i Allmänt,

Det byggs och byggs och byggs och snart är det invigning på Clarion. Savoy öppnar lite senare. Alltid lika kul att gå på stan och höra olika språk passera  mig där jag står. En del hann jag inte fånga upp vilket land dom kom ifrån. Fin känsla. Nu ska det planeras mer. Mera utveckling i staden land som hav. För våra Lulebor och besökare. Från sverige och världen.
 

Ice music

Publicerad 2013-11-19 16:54:08 i Allmänt,

Idag sprutar dom för fullt med snö för att bygga upp en igloo nära centrum i Luleå. Iskonserthallen på udden i Luleå kommer att hålla flera konserter i olika genrer passande alla smaker. Klassiskt, pop/rock, folkmusik med mera. Totalt ska 42 konserter hinnas spelas innan våren kommer. Det här är en ny konstform där professionella musiker spelar på instrument gjorda av is. Låter otroligt men är sant och måste upplevas med alla sinnen.
Luleå levererar igen!

Vojne vojne

Publicerad 2013-11-18 17:09:21 i Allmänt,

Att boka en tågbiljett på nätet har alltid gått bra. Tills idag. Seg uppkoppling. Fick fram till slut beställningen. Fyllde i alla fält som skulle fyllas i. Skulle nu bara trycka på ”skriv ut biljett” men där gick det bet. Bara en svart ruta syntes på skärmen.  Ringde SJ. Väntade bara i 47 minuter i telefonen. Hade ju inget annat för mig. Hon i luren fick mina beställningsnummer. Väntade en stund till. Nu äntligen har jag biljetten på mailen. Tog bara ca 1 timme. Men jag har biljetten. Positiv. Nhää. Måste nu hem för att ladda energi. Den kvarvarande födelsetårtan sen igår passar utmärkt!

Äntligen fredag!

Publicerad 2013-11-15 12:19:55 i Allmänt,

Härliga underbara fredag. Nu är du äntligen här. Och min familj kommer upp. Som jag har längtat under veckan. Många ljus ska tändas och gomiddag är planerad. Glöggen och pepparkakor är inhandlade. Födelsedagspresenten till Tessan likaså. Tror hon kommer bli glad.
Snön ligger kvar på marken fast det är på nollsträcket.
Ha en trevlig helg på er alla. Njut av livet. Njut av stunden.
På söndag är det Tessans dag. Grattis i förskott!
Nämen nu blev det galet?! Vem är det??
 
Nu blev det rätt ;-)

Rubba mönstret

Publicerad 2013-11-14 16:56:43 i Allmänt,

Att börja dekorera hemma inför advent har jag alltid gjort innan 1 dec. Några dagar innan. Eller veckor innan. Kan bara inte hålla mig. Så mysigt när mörkret kommer. Hängde upp den fina stjärnan i vardagsrummet och till och med tände den. Fint. Ljuvligt vackert. Kom till jobbet så glad och stolt över adventskänslan vi har i hemmet. Snacka om att jag fick reaktioner. Så gör man bara inte i Luleå. Smygpyntar i förtid? Här väntar man till den rätta tiden. Så det så. Och jag som hade laddat upp med julmusik i mobilen. Tror jag spelar den med lite låg volym ett tag. Så ingen hör. 
 
Kom tillbaka till jobbet efter ett möte och det stod ett paket på mitt bord?
Vad kan det vara och från vem? En tidig julklapp?
 
 
Öppnar och ser att mina kära underbara kollegor har gett mig en semla. Eftersom jag är så himla tidig med att pynta hemma så kan jag likaväl vara tidig med att äta en semla. 
Dom har humor dom :-)
 

Rensning

Publicerad 2013-11-12 16:04:54 i Mina tankar,

Ganska så konstigt egentligen. Varför ska man ha hur många vänner som helst på fb? Hur blev det så? Flera av mina fb vänner har jag aldrig kontakt med. Flera kommenterar aldrig utan bara ”gluttar” på vad andra skriver. Det kanske har blivit så för en del som när Heta linjen var på tapeten. Man lyssnade.  I alla fall jag. Tordes aldrig föra en dialog. Bara lyssna. Men idag när jag har blivit äldre och har vänner utspridda i världen på härliga platser. Då vill jag ha en dialog. Jag vill veta hur mina riktiga vänner mår. Vad gör dom? Hur ser deras vardag ut? Få tips på roliga saker. Bli delaktig i deras liv osv. Därför har jag nu börjat rensa bland mina fb vänner. Känns mera äkta så. Mera fräscht. Och om man tänker på den andra sidan så tror jag inte att de som aldrig för en dialog heller inte vill se alla mina tokiga inlägg. Jag tar väl bara plats i deras värld. Så vi kan väl se ett ”vinn vinn koncept ”för alla :-)

Nu till helgen ska min kära syster komma och hälsa på. Superkul!Här måste inhandlas lite gott vin med tillbehör. För nu min stackars man. Nu blir samtalsämnet, inredning. Hela helgen!

Juletid med Ernst

Publicerad 2013-11-11 16:21:21 i Mina tankar,

Kära hjärta!
Julstämningen har redan kommit in hos mig. Vill påta på hur mycket som helst. Var i skogen i går för att hämta hem granris att sätta utanför Nikes fönster med en ljusslinga i. Vackert. Bedårande vackert för själ och öga. Mera vill jag ha. Ska nog ta på mig kängorna igen och leka skogsmulle. Flera krukor behöver pyntas ute. Mera slingor ska fram. Undra om området där vi bor har en tävling i detta? I år vinner vi inte men kanske nästa år. Dock ska jag aldrig ha en blinkande ren på taket. Där går gränsen.
Ernst och jag har något tillsammans. Tar fram hans bok igen. Vad mer kan jag hitta? Mera mys åt folket!
 

Kompisar

Publicerad 2013-11-10 09:25:28 i Allmänt,

Palle var ute på gåden för att sätta upp ljus ute. Då smyger en liten kille runt omkring och spanar in honom. 
-Hej!
-Hej , jag hörde att det skulle finnas barn här inne? Stämmer det?
-Visst, kom in.
 
Nu har Nike fått en nya kompis som bara bor två hus ifrån oss. Vilken glädje! Vilken lycka! 
Nike längtar redan till nästa helg då dom kommer upp. Då vet hon precis vad hon ska göra och med vem :-)
 
Palle och Tessan far till Kåbdalis,igen. Nu är den säsongen här.
 

Kalasdax

Publicerad 2013-11-08 16:21:37 i Allmänt,

Hipp hipp hurra!!!
Ikväll är det två kalasfirande. Både Emil och Jocke ska firas hela kvällen lång. Jag har köpt något med ett tema. Kan tyvärr inte meddela just nu vad, eftersom jag har några följare... den som väntar....
Ha nu en mysig fredag. Det tänker jag ha för ikväll kommer resten av familjen upp!
 

Tackar

Publicerad 2013-11-07 11:02:53 i Allmänt,

Märker att det händer så mycket i en storstad som Luleå. Många intressanta möten och inbjudningar kommer då och då. Häromdagen tackade jag ja till ett nätverksträff där vi förutom att nätverka ska också få se genrepet på Christmas Night. Jo jag tackar jag. Håll i börsen Marlene för nu kommer julstämningen!
 

Skärgård på vinten

Publicerad 2013-11-06 14:28:10 i Allmänt,

Besökte Laponia idag. En ståtlig brud som tar emot ca 100 besökare varje tur. Laponia är som Ådalen lll. Hon tar ut oss i skärgården maj-oktober. Nu hann jag inte åka denna gång men till sommaren ska jag få uppleva de 1300 öarna.
 

Vinterskrud

Publicerad 2013-11-05 16:13:46 i Allmänt,

Vaknade imorse med ett härligt vintertäcke utanför huset. Å vad vackert! Ville genast ut och traska i snön och höra ljudet under skorna. Inser att jag måste inhandla en ljusslinga att ha i äppelträdet. Det skulle bli ett fint välkomnande. Fler och fler grannar smygpyntar ute. Så himla fint. Tog en kvällspromenad häromdagen i området för att spana in hur allt såg ut. Insåg att alla har sådan fin inredning ute som inne. Kände mig som en fönstergluttare. Men blev inspirerad av alla vackra hus och ljus. 
 

Framgångsexpert

Publicerad 2013-11-04 16:39:39 i Allmänt,

Jag har nu ordnat en föreläsning till Luleå. Den är fullsatt. Till varenda stol. Superkul!! Framgångsexperten Annika R Malmberg ska inspirera och hålla i två timmars föreläsning. Hon är en av Sveriges mest anlitade föreläsare och varit verksam som utbildare och konsult i över 20 år. Det är ska bli spännande :-)
 

Lulebo

Publicerad 2013-11-01 18:41:51 i Allmänt,

Idag fick jag nyckeln till huset. Kändes pirrigt.  Ronny körde mig och Tessan dit. Undrade hur hon skulle reagera. Kom in. Doftade nystädat. En chokladaks låg på diskbänken. Vilket välkomnande :)
Vi gick runt. Tack och lov så gillade hon huset.  Vi planerade hur vi skulle få till det snyggare med andra färger osv. Känns bra i magen att få ventilera tillsammans. Har tänt nu en massa ljus överallt. En maschall står tänd ute för att välkomna min övriga familj som är på väg upp med flyttlasset. Jocke kom förbi. Han var nyfiken på hur allt såg ut. Han är så enorm glad över att vi bor här. Gokillen. Nu gick han och Tessan precis iväg för att kolla på en film. Ler. Tror jag slår på bastun och njuter en stund. Om några timmar kommer min älskade familj. Saknar dom. Jättemycket.
 
ps. Har fina vänner! Catrin, Ronny och min arbetskollega Linda har erbjudit sig att hjälpa till med allt om jag bara säger till. Blir varm av deras energi :) Tack kära ni!
 

Om

Min profilbild

Jag

Är mitt i livet. Bor längs norrlandskusten. Älskar att vinna. Gillar att träna. Kan vara lat. Ibland. Diggar Ernst och pajer av olika slag. Älskar min familj. Att resa. Upptäcka nya saker, ställen. Skrattar ofta. Dålig på att komma ihåg historier. Gillar teknik som funkar. Och att fota. Kvällstrött. Morgonpigg. Mår bra av musikaler.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela