norrlandskusten.blogg.se

Klippor och sand. Båtar. Vågornas underbara ljud. Vintersnö och dess formationer. Vilken gåva att bo här!

Pst!

Publicerad 2014-06-30 09:20:32 i Allmänt,

En förväntansfull liten tjej. Hade svårt att somna. Nervös. Älskar hästar. Tjoar alltid till så fort vi passerar en äng med hästar. Nu ska hon äntligen få uppleva hennes första ridläger. Som hon har längtat. 
Tyvärr är mamman inte lika förtjust. Lite rädd. Lömska varelser. Vet aldrig vad dom där fyrbenta djuren tänker på. Har aldrig varit en hästälskare. Bara på håll. Ojoj. Inte visa. Gå fram  nu med stor säkerhet. Ska försöka le också. Hjälp!

Byggbadmästarinna

Publicerad 2014-06-29 15:08:01 i Allmänt,

 
Sicken dag. God frukost på altan. Satt dock på altantrappan. Vi saknar nämligen en grupp på baksidan. Men inte nu. Jag och Nike har byggt två stora och långa bänkar. Bordet är på g. Supernöjd!
Packade cykelkorgen för ett välförtjänt bad. Skönt. Ligger och njuter i värmen. Spelar kort. Fikar. Blundar bort mig en stund. Semester. Som det ska vara. Rätt som det var dök en häst upp vid badet. Nikes lycka. Tror vi stannar här en stund till.
 
 

Pampiga spanjorer

Publicerad 2014-06-25 23:51:00 i Allmänt,

Har fått uppleva ikväll en magisk kväll. Träffat spanska fotbollstränare med stort hjärta. Mina nya vänner. Ny kontakt till Barcelona. Känslan är så stor inom mig. Att lilla jag har fått den äran att lära känna dessa stora män. Och deras trevliga roliga humoristiska fruar. Vi alla körde på med vår krassliga engelska och förstod varann. Som en stor familj. Är så glad. Överväldigad av lycka. Många pussar på kinderna blev det.
Kickis bjöd oss alla på en supergod mat och värdskap i världsklass. Tack Kicki än en gång :)
 

Kitesurfing

Publicerad 2014-06-24 21:47:02 i Allmänt,

En vattensport som kommer mer och mer. Det är känslan och relationen till havet som gör att fler testar och stannar. Sporten passar vårt blåsiga klimat. Man åker på en vattenbräda med en drake som är 25 meter upp i luften. 
Har ni provat?
 

Kan inte släppa

Publicerad 2014-06-23 18:03:44 i Allmänt,

Att vissa EU-projekt kan lyckas till det överväldigande finns det bevis för. Ta som ett prakt exempel "skärgård i världsklass". Mera unik satsning på skärgård får man leta efter. Att ha fått sett förvandlingen innan och efter går inte med ord att beskriva. Fantastiska människor som har kämpat i usla väderförhållanden. Vindarna, vågorna och kylan på vintern. Men se då vilket mästerverk som skapades. Jag säger bara WOW! Grattis Ö-vik till eran pärla, Ulvön. Och kan Ö-vik så kan vi andra haka på. Tänk då vilken skärgård norrlandskusten kommer få.
 
 

Kurragömma med tiden

Publicerad 2014-06-22 22:50:00 i Allmänt,

Förstår inte alla som hinner göra allt. Resor, renoveringar, middagar, kafferep, träningar, makeover??
Själv leker jag kurragömma med tiden. Hittar den aldrig. Gömmer sig på ett otroligt bra ställe. Vart kan den vara?
Hann iallafall fira svärmor förra veckan. En pigg 70-åring :)
Skärgårdsturen tar vi när det är varmare ute.
 

Studsar fram

Publicerad 2014-06-17 16:23:53 i Allmänt,

På väg hem med lätta studsande ben. Har medverkat på en inspirerande föreläsning om hur bra det går för regionen. All denna byggsatsning som sker i Luleå kommer att förändra staden till det bättre. Och det sker nu!
Lyssnat på byggherrar som vill sätta spaden i jorden. Infrastrukturer. Ja allt :)
Och leendet blir bara bredare när jag går förbi ankdammen med små ankungar i. 
 

Fira!

Publicerad 2014-06-17 13:25:53 i Allmänt,

 
Ikväll ska vi fira för två personer. Den ena är för fina svärmor som fyller 70år och det andra återkommer jag med, hehe. 
 

Sommar?

Publicerad 2014-06-16 18:18:43 i Allmänt,

Är det mitten på juni? Är det verkligen sommar? Jag blåser bort!! Orkanstyrka!
Den här sjön brukar vara fin och lugn. Men inte idag. Bara 5 minuter från vårt hus.
 
Fy tusan vilket väder!
Nu får värmen komma. Är det så här i hela Sverige?

Flytt från söder till norr

Publicerad 2014-06-11 09:31:46 i Allmänt,

Tågkaos. Tågstrejk. Tågförseningar. Folk är irriterad över att få vänta och vänta. Försenad till jobbet, skolan eller det viktiga mötet med någon intressant person. Det brinner på ställen. Det är kablar som är trasiga. Dåliga spår som kräver ännu mera underhåll. Pengar? Hur mycket pengar behövas det för att få allt till rätta? Miljoner? Miljarder? Hur länge ska alla i södra sverige vänta? Är det här den livskvalite dom vill ha?
Jag har en lösning!
Livet är för kort för att invänta på alla dessa beslut. Att vänta på att infrastrukturen ska funka för att kunna leva en vardag där alla pusselbitar ska på plats. Att ha en balans mellan jobbet och fritid. Det är viktigt. Att känna att man räcker till. För barnen. Familjen. Vännerna. Kollegorna. Inte minst sig själv.
All denna värdefulla tid får man om flyttlasset går mot norr.
Hur svårt ska det va?!

Min kraft

Publicerad 2014-06-06 20:38:01 i Allmänt,

Vackra Härnösand. Vackra pappa.
Tog en lugn och stilla promenad ner till vattnet. Satte oss på en bänk i solen. Och bara njöt av utsikten. Den får man aldrig nog av. Inte mycket prat men det behövdes inte. Bara att vara nära räcker för mig. Det ger mig kraft att orka framåt. Kraft att njuta. 
Fick även en varm kram av kommunalrådet Fred Nilsson. Som stack in huvudet i bilen. Varma människor varm plats. 
 

Varmt!

Publicerad 2014-06-05 17:14:13 i Allmänt,

Vilken värme det är i Luleå!! Vinden står stilla. Och solen gassar fritt utan moln. Klarade inte av att vara hemma på gräsmattan. Så jag, Nike och Plura gick ner till stranden. Bara 10 minuter bort.  Och vi var inte speciellt ensam om den idén :)
Mötte en nyinflyttad stockholmsfamilj. Dom är lyrisk över hur det är i här. Som grädde på moset hade dom en kompis till Plura. Kärlek vid första ögonkastet.
 

Norra hamn

Publicerad 2014-06-04 16:58:53 i Allmänt,

Kvällsolen värmer. Båtar, vattenskotrar och människor kommer och går. Schyssta stolar inbjuder till rekreation. 
Ljuvliga plats. 
 

Ja må du leva...

Publicerad 2014-06-03 16:54:05 i Allmänt,

Trötta barn men otroligt kärleksfulla :)
Klockan hade inte hunnit ringa utan jag väcktes av en härlig skara ungdomar som stod vid min säng. Bästa presenten någonsin!
Nu är tårtan fixad till familjen.
Ikväll väntar skärgårdsbåten för att ta ut mig och mina kollegor på en smakfull räkfrossa.

Nytt bord

Publicerad 2014-06-02 18:38:39 i Allmänt,

Hittar inget utebord som jag gillar. Som ska funka för flera. Så jag fixar själv. Bockar från Ikea. Träplankor från en lokal handlare. Och lite färg. Tada! 
Resultatet kommer längre fram. När jag bara har köpt in det som saknas. Typ om några dagar eller så :)
 

Många vändor

Publicerad 2014-06-01 22:48:19 i Allmänt,

Mil efter mil. Och dom blir många! Men väl framme andas vi alla ut. Havsluften är något speciellt. Men mitt fokus är någon annanstans just nu. Jag åker ner igen nästa helg och nästa och nästa. Älskar mina nära. 
 

Om

Min profilbild

Jag

Är mitt i livet. Bor längs norrlandskusten. Älskar att vinna. Gillar att träna. Kan vara lat. Ibland. Diggar Ernst och pajer av olika slag. Älskar min familj. Att resa. Upptäcka nya saker, ställen. Skrattar ofta. Dålig på att komma ihåg historier. Gillar teknik som funkar. Och att fota. Kvällstrött. Morgonpigg. Mår bra av musikaler.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela