norrlandskusten.blogg.se

Klippor och sand. Båtar. Vågornas underbara ljud. Vintersnö och dess formationer. Vilken gåva att bo här!

Belyser konst

Publicerad 2013-10-30 17:54:23 i Allmänt,

Här satsas det på kultur och konst. 
Här tar dom tillvara på mörkrets fördelar. Till att belysa upp olika delar runt om i staden.
Här vågar man vara lite annorlunda.
Här satsar dom på roliga ideér. 
Här är man kreativ!
 
Det är tredje året i rad som Luleå kommun arrangerar ”Luleå i nytt ljus”. Under fyra kvällar bjuder staden på den populära ljusfestivalen som lockar ut tusentals besökare i alla åldrar.
 
 
 
 
 

Tumme upp

Publicerad 2013-10-29 19:12:55 i Allmänt,

Fler och fler saker faller på sin rätta plats. Känns skönt! 
Kan andas ut lite mer. Få in mer syre. Axlarna hamnar längre ner. Andas lugna och djupa andetag.
Nu ser jag fram emot en filmkväll med mina kära vänner. Bara inte det blir en skräckis. Då åker axlar upp och jag hyperventilerar. Men en sådan film skulle aldrig mina kära vänner hyra. Eller...
 
 

Dottertid

Publicerad 2013-10-28 21:06:00 i Allmänt,

Det är höstlov och Tessan är med mig i Luleå. Kåbdalis väntar på henne i tre dagar. Träning med Luleå Alpina. För första gången. Tror det pirrar lite i henne av både nyfikenhet och ovetandet. Men redan nu har hon fått kontakt med några. Det känns bra. 
Innan avresa till träningslägret hann vi med att shoppa lite. Jag ville se på inredning. Hon ville naturligtvis köpa kläder. I massor. Från den ena butiken till den andra. Ganska så mysigt faktiskt. Vi återkommer till shoppingen. Finns så mycket mer att se och upptäcka. 
 

Släktforskning

Publicerad 2013-10-28 20:39:51 i Allmänt,

Ser just nu på ett program om släktforskning. Börjar jag bli gammal? Tycker faktiskt att det är intressant att följa historien bakåt. Alla konstigheter som kommer upp. Kända och mindre kända personer. På min sida har det släktforskat på farmors sida. Det blev en bok. En bra sådan. Vilket arbete det innebär. Många timmar går åt. Är tacksam över dessa personer som lägger ner sin dyrbara tid på att leta fram fakta och tyda skrifter. Eloge till er!
Jag är inte riktigt där själv att sitta ner och leta men kanske en annan dag, när jag blir äldre.

Längtan..

Publicerad 2013-10-26 09:48:17 i Mina tankar,

Nu börjas det. Den härliga känslan att vilja köpa julklappar. Pynta. Fixa till det lilla extra. Jul med Ernst. DET ska jag inte missa. För programmet blir väl av även i år? Det måste det. Blir så stämningsfull efter varje avsnitt. Fattar bara inte varför alla män inte gillar honom. Avund? Hot mot deras manliga stolthet kanske? Jag diggar Ernst oavsett om han står där med en apelsin i handen utan strumpor eller om han designar ett helt rum. 
"Snart är det jul igen..."
 

Nya möten nya möjligheter

Publicerad 2013-10-24 08:59:17 i Allmänt,

 
Lätt och snabbt flyger jag till Stockholm. Väntar bara tre minuter på Arlanda express. Sitter nu vid Nybrokajen och njuter av solen för att snart ta mig in till mötet. Trender och omvärldsbevakning är temat för dagen. 

Mer beröm till folket

Publicerad 2013-10-22 21:12:54 i Allmänt,

Att det ska vara så svårt att ge beröm till varandra. Att få en klapp på axeln eller bara säga att man har gjort något bra. Smått som stort. Det spelar ingen roll hur. Bara att bli sedd. Sånt gör en glad. Att få uppskattning. Känna att man finns till. Många mår dåligt av olika orsaker och vill inte prata om det. På tex arbetsplatser är det viktigt att alla ska känna att man sitter i samma båt. Det är viktigt för mig. Men om någon väljer själv att vara utanför ska man se det och lyssna varför. Vi är ofta allt för snabba att skapa grupper. Inre grupper. Är det ett bra framgångsrikt team? Eller i skolan? 
Min egen erfarenhet är att man inte ska vara rädd att ge beröm även till dom man inte känner. Men en viktig aspekt är att det ska komma från hjärtat. Annars känns det bara tomt och ytligt. 
Jag har lärt mig av min pappa att beröring ska man ge andra. Det skapar en närhet och värme. Att få den där klappen på axeln eller en kram om man känner för det. Eller bara säga det i ord. Man få alltid ett leende tillbaka. 
 
 
 

Från buss till tåg

Publicerad 2013-10-21 18:14:35 i Allmänt,

Vintertäcke ligger på marken, hemfärden från Luleå. Känner vinterkänslan komma och alla de tankar som ploppar upp i en. Adventspynta? Vilka julklappar ska jag köpa? Nya stövlar kanske. Vart ska granen stå i vårt nya hem? Älskar planera. Landskapet förändras successivt. Strax nedanför Piteå är det som vitast. Spanar in i skogen för att få se en liten glimt av en ren. Sedan tunnas snötäcket ut för att helt försvinna när jag passerar gränsen in till Ångermanland.  Vackra höst. Än så länge ska jag njuta av dess färger. Än så länge väntar jag med det andra.  Men bara en liten stund.

 

Norrlandskusten bjuder på det ena och det andra. Tillgodoser allas behov.  Höga berg och djupa dalar som vida slätter. Havet är nära. Blir stark av den lugnande effekten vågorna ger. Och doften. 

 

Strutsfarmen i Gerdal

Publicerad 2013-10-19 23:56:41 i Resor,

Trodde att kötten på en struts skulle vara som kyckling. Ljus och ungefär samma smak. Men så fel jag hade. Jag har nog ätit den godaste köttbiten i mitt liv. Mörkröd och mör. Bara smälte i munnen. Ljuvliga smaker möttes. Så otroligt gott. Svårt att beskriva i ord måste upplevas på plats. Och att inte glömma nämna den värdskap som det bjöds på. Vilken stolthet! Boka bord och njut av en underbar maträtt ni sent kommer att glömma. 
Gerdal ligger ca 1,5 mil utanför Örnsköldsvik.  
 
 

Solsidan

Publicerad 2013-10-18 21:44:29 i Allmänt,

Är less på att pendla nu mellan två städer. 110 mil tur och retur. Varje vecka. I månader. Men snart är den tiden förbi. Snart. Ser ljuset med spänning.
Blev erbjuden att få en förhandstitt på Solsidan ikväll. Hade varit enormt roligt att se. Få skratta. Se pinsamheter. Dricka lite gott. Men jag tackade nej. Min längtan till familjen var ju naturligtvis starkare. Nästa gång tackar jag ja.
Ska nu boka tv: n för Solsidan. Makten är min den lämnar jag inte från mig. Gömmer den. Låtsat att den är borta.
Den försvinner nog varje vecka vid en speciell tid. Tror ingen fattar.

After Work

Publicerad 2013-10-17 19:10:18 i Aktiviteter,

Hade hört talas om O´learys. Ligger på en speciell plats. Många besöker stället. Har aldrig tyckt att det var jag. Tänkt att det ser väl ut som alla andra ställen. Trångt, grönt, tavlor i massor, mörkt trä osv. 
Men idag vände allt. Jag och min kollega gjorde ett företagsbesök. Idörren blev vi väl mottagna och blev visad runt i lokalerna. Precis "lokalerna". Wow, det är ju hur stort som helst. Inte bara sportbar där det alltid är fullt av hockeyfan den här tiden på året. Utan det finns även en stor bowlinghall, spelhall, småbarnslekrum, konferens lokaler , omklädningsrum, duschar och bastu. Coolt!
På vägen tillbaka till bilen bestämde vi att denna plats blir nästa afterwork.
 

Intedå´

Publicerad 2013-10-16 16:57:21 i Mina tankar,

Vissa har så in i bängen tur med allting. Allt bara faller på plats som i ett pussel. Nyöppnat paket. Doften. Spänningen. Glädjen när allt är klart. Ingen del saknas. Hur bra som helst. Ordning och reda. Så är det i mina vänners nya lägenhet eller ska jag säga palats till lägenhet. För vilka har den förmånen att få bo i en etage, med en ofantligt stor varm vinterbonad inglasad balkong. Utsikt till världens kant. Och natrurlgtvis spettsar vi på med denna fantastiska underbara goa kaffemaskinen i köket. För att inte nämna den "lilla" tv:n. 
Bilen används knappt. Handlingen görs två minuter härifrån. Öppet till 23.00! 
Inte ett dugg avundsjuk. Nädå...inte jag. Inte alls....
 
 

Höstfiske

Publicerad 2013-10-13 16:21:36 i Familjen,

Motorsågar hörs från olika håll. Många höststädar efter sommarens växtligheter. Motorbåtar far sakta in mot båthamnen. Dags att komma upp till vinterförvaringen. Vilken aktivitet. Blå himmel och klar sol. Än så länge. Moln drar fram längre bort i horisonten. Men än är det ljuvligt och skönt. Palle och Dennis kapar ner stora tallar på gården. Inte störa nu. Full koncentration. Vilket team. Svetten lackar. Hämtar vatten. 
Tar med mig tjejerna ner till vattnet. Var sin håv i handen och hicken tar jag. Dags att fiska vid bryggan. Vilket jubel. Massor av spigg. Små rackare. Vi ordnar ett eget akvarium med stenar och mat. En segelbåt passerar förbi. Vackert. Vill inte lämna denna plats. Då kommer det som komma skall. Börjar blåsa kallare vindar. Usch. Dags för fiskarna att komma tillbaka till havet. Plockar ihop och traskar till stugan igen. 
Nu väntas en god varm mat med tillhörande dryck. Söndagsmiddag med hela familjen. Än en gång lyckad dag!
 

Sådärja

Publicerad 2013-10-12 10:53:49 i Allmänt,

Då var min premiär avklarad för hockeyn. 2-1 till Luleå. Vilken hejarklack. Hördes HELA tiden. "Luleå,Luleå å vad vi älskar Luleå. Luleå, Luleå å vad vi älskar Luleå" Om och om igen. Tack tack tror jag kan den nu. Folk skrek och var inne i matchen. Jisus! Kom på mig själv att även jag satt där och viftade med armarna och höjde rösten. Som om någon skulle höra vad jag sa. Knäppt. Men roligt. Speciellt när vi vann. 
Gratis är gott. Så nästa gratisbiljett ska nog bli en basketmatch som också är stort i Luleå. 
 

Hockeykväll

Publicerad 2013-10-10 09:52:06 i Allmänt,

Jiho! Då är det dags för en hockeykväll med kollegan Linda. Luleå mot ???... ja, något annat lag. Blir nog intressant. Jag som är så insatt. Visst har dom röda tröjor? Heja Luleå!!!
 

Timslukare

Publicerad 2013-10-08 16:56:35 i Allmänt,

Vart tar alla timmar, dagar vägen? Hinner knappt med mig och snart är det jul! Himmel. Jobbar över nästan varje dag. Och det är faktiskt okej nu innan familjen kommer upp. Jag hinner sätta in mig desto fortare i alla projekt. Volymen har jag höjt. Lyssnar på Lisa Miskovsky "Umeå". Bra album. Alla på kontoret har gått (igen) så då höjer vi lite till. 
Besökte steelpark igår. Ett ungdomsställe för våghalsade personer. Inget  för mig men säkert för min minsta. Vi får se. Skulle jag be den näst äldsta grabben om en utmaning skulle han ta den direkt. Förresten skulle nog alla barnen ta den utmaningen. Får vi vuxna vara med? Det måste jag kolla upp. Så vi inte blir sådana där pinsamma föräldrar som tror att dom kan vara med överallt. 
Nu ska jag ge mig lite lyxtid igen. Träning på mina villkor. Det är ingen timslukare. Det ger energi i massor. 
 

Tävlingsdags

Publicerad 2013-10-06 09:25:40 i Allmänt,

Gillar att tävla. I olika grenar. Så den här morgonen var det tävling i balans mellan mig och Nike. Att bara stå är ingen match men att komma upp och sedan göra rörelser är en annan sak. Skitsvårt. Hur svårt som helst. Men inte för lilla damen. Hon kommer upp som en fjäder och snurrar och gör diverse akrobatik. Ger sig inte, nu vill hon bara stå där och visa mig hur man ska göra. Lite retfullt. Kolla här. Så här. Och så här. Titta noga.
 
Nu ska jag smygträna. Inte bra för hennes självförtroende att hon ska vinna hela tiden. Nä, nu är det min tur.
Hatar att förlora och då spelar det ingen roll om det är en tävling mot barn. Tävling är en tävling oavsett ålder och kön. Nästa gång får hon kolla på mig. Bara mig....
 

Kvalitetstid kommer aldrig igen

Publicerad 2013-10-05 20:44:48 i Allmänt,

 
Att få tillbringa värdefull tid med sina barn är otroligt värdefullt för mig. Som förra helgen då vi alla och då menar jag alla i familjen var med och badade på badhuset. Vilken lycka. Jag minns än idag hur glad jag kände mig. Jag menar att dom äldsta barnen hade mycket väl kunnat vara med sina kompisar men valde att vara med oss. Och kul hade vi. Jagade varann i vattnet. Skrattade. Fikade gobullar som Palle hade bakat. Å, vilken lycka. Vilken energi. Precis som idag. Jag och Nike var på bio. Förväntansfulla ögon. Tjatet om när bion skulle börja. Ivrig att få åka iväg. Väl på plats så smakade vi på popcorn och dricka, som man ska. Skattade åt filmen. Gick hemåt nöjda och en än gång värdefull tid med sina små som man ska ta tillvara på. Resten av familjen åkte och utmanade varann i gokart. Palle vann så klart. Inte kan han tillåta att barnen ska besegra honom. I denna tävling. Aldrig. Nu pyssel för att avsluta lördagskvällen med en film. För alla. Jag är lycklig.
 

Nätverkande grupper

Publicerad 2013-10-02 21:56:51 i Allmänt,

Klev upp 04.30. Flygtaxin kom 05.00. Var faktiskt inte så trött som jag nog borde vara. Ligger liksom på aga innan klockan ringer. Rädd och missa flyget. Hela dagen i Stockholm flöt på bra med  allt det senaste inom e-handeln. Intressant.  Mycket intressant. Kvällsflyg till Sundsvall. Nytt nätverkande att lära känna. Blev mottagen av ett pratglatt gäng från hela Sverige. Imorgon fokus på stadsutveckling i två dagar. Sundsvall är en fin stad. Nu är jag trött. Sov gott mina vänner.

Nål i ögat

Publicerad 2013-10-01 19:40:40 i Allmänt,

Ser att i förra inlägget saknas det bokstäver. Ajaj. Inte bra att skiva fort med ett öga. Tappar fokus. Men den lilla illa elaka skräpet vill inte ut ur ögat. All smink är borta. Utkletat runt ögat. Vackert...

Morgonpigg eller?

Publicerad 2013-10-01 19:35:07 i Resor,

Usch! Imogon kommer flygtaxin och hämtar mig 05.00. Möte i Stockholm. Kommer butiker att finnas i framtiden? Om inte, vad händer då med citykärnan? Vilka andra aktörer smyger fram? Ska bli mycket intressant att få ta del av denna teori. Vad kan vi förvänta oss framöver? 
Nätet har stor framgång inom shoppng, det vet vi. Men hur kan vi ytterligare utveckla det? Skapa fler jobb? Många frågor att besvara men otroligt intressant att följa och påverka.
Dag två och tre är det möte i Sundsvall. Nya grupper att träffa. Mer frågor att besvara. Det hela handlar om utveckling. Som jag brinner för.

Om

Min profilbild

Jag

Är mitt i livet. Bor längs norrlandskusten. Älskar att vinna. Gillar att träna. Kan vara lat. Ibland. Diggar Ernst och pajer av olika slag. Älskar min familj. Att resa. Upptäcka nya saker, ställen. Skrattar ofta. Dålig på att komma ihåg historier. Gillar teknik som funkar. Och att fota. Kvällstrött. Morgonpigg. Mår bra av musikaler.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela