norrlandskusten.blogg.se

Klippor och sand. Båtar. Vågornas underbara ljud. Vintersnö och dess formationer. Vilken gåva att bo här!

På väg

Publicerad 2013-08-30 11:07:25 i Allmänt,

Då har ytterligare en vecka gått. Dagarna bara rinner iväg. En hel månad nu har jag pendlat och det funkar faktiskt bra. Över förväntan. 
Har skapat en hel del viktiga kontakter. Fler är inplanerade. Fler etableringar på g. Nu vill jag bara hem och kram familjen. Ha fredagsmys!
 

Med kort

Publicerad 2013-08-29 21:34:48 i Hälsa,

-Ska du köpa något träningskort i höst? -Nä, jag varken orkar eller hinner. Helt slut efter jobbet. Många intryck du vet. -Jag har i alla fall gjort en träningsplan för mig själv. Där jag kommer att både springa och gå på pass. (f_n ta henne. Drar fram min dator och börjar genast kolla upp alla dessa tränings gym som finns. Kommer fram att Inpuls är ett bra ställe). Dagen efter köper jag ett årskort. Kan hon kan jag.
 

Norrsken i Luleå

Publicerad 2013-08-28 19:40:25 i Allmänt,

Att himlen kan bli så här vackert. Trodde jag aldrig. Missade tyvärr just denna tidpunkt. Men har nu införskaffat mig en app som visar när nästa kommer. Då ska jag bara stå där och ta in. Sådana här bilder drar turister från när och fjärran. Min kollega Graeme Richardson springer ut och fotar så fort detta mirakel uppstår. Guldkort.

Mera av det goda

Publicerad 2013-08-27 21:48:21 i Allmänt,

Hittade ytterligare två roliga butiker idag på min stadsvandring. Färgglad inredning. Massor av färger. Blev glad direkt när jag kom in. Vilken värme. Vilken känsla. Fotade som en galning på allt och alla. Ursäktade mitt beteende som togs emot av leenden. Vågade inte just då berätta att det är jag som är affärsutvecklaren i Luleå som ska hjälpa till med handeln. Passade liksom inte in just då. Tror jag kommer tillbaka och beter mig lite mer proffsigt nästa gång.

Ego shopping

Publicerad 2013-08-26 19:44:08 i Allmänt,

Det känns annorlunda. Lite ego på något sätt. Att ensam gå och shoppa. Utan barn. Bara tänka på sig själv. Till sig själv. Ingen tid att passa. Ingen hets att komma hem och laga mat. Bara gå runt och strosa. Jämföra plagg efter plagg. Butik efter butik. Tiden går. Går in i nästa galleria. Rulltrappa upp och rulltrappa ner. Många butiker. Härligt. Vilken lyx. Vilket utbud. Inte bra för börsen. Tar mig i kragen. Köper bara två byxor. Det får räcka för idag. Än har jag inte hunnit undersöka alla butiker. Men vad gör väl det. Jag har tiden med mig.
Nästa gång tar jag nog med mig min tonåring. Huga då blir det till och öppna storbörsen. Längtar faktiskt. Det är lite mysigare ändå att shoppa med barnen. Tillsammans. Delad glädje är dubbel glädje.

Hemsö Fästning

Publicerad 2013-08-24 22:09:29 i Familjen,

Vilket underbart väder att ha en familjedag på. Tog bilen mot Hemsöfärjan. Parkeringen var full. Gott tecken. Hemsö fästning hade idag ett samarbete med "Idag är jag stark". En förening där medlen går till att få bukt på cancern. Vi hann med yxkastning, paintball, fika, fiskedamm och till Nikes stora glädje hästridning. Fast efter ridningen ville hon ha en egen häst. Visst det är bara och köpa. Eller. Hm. Försökte berätta att en häst kräver otroligt mycket tid. Men hon har all tid i världen. Suck. Det kanske växer bort. Nåväl Höga Kusten bjöd på en magisk utsikt. Glasklart.

Resekollegor

Publicerad 2013-08-23 20:24:41 i Allmänt,

I två dagar har mina fd kollegor på näringslivsenheten, kommundirektören, samhällsförvaltningen och politiker varit och besökt Luleå näringsliv. Kul att visa dom min nya hemort. Tror faktiskt att dom fick med sig intressanta idéer på hur man kan utveckla Härnösand. Det är bra att man delar med sig sina kunskaper mellan varann. Kärlek. Ödmjukhet. Vi kommer att få ett fina samarbete. Det gillar jag. På resan hem satt vi alla på samma buss och tåg. Skrattade, såg på film, surrade om allt. Det är inte långt mellan Luleå och Härnösand. Vill även passa på att tacka Luleå näringsliv för all den öppenhet dom bjuder på. Det är stort!

Invigning av södra hamnen

Publicerad 2013-08-22 17:46:02 i Aktiviteter,

Fint ska det va och fint blev det. Kronprinsessan Viktoria kom och invigde Södra hamnplan. Ett stort arbete har lagts ner på södra hamnen där en eventyta ska fyllas med diverse aktiviteter. Även turbåtarna till skärgården utgår från samma plats. Ett lyckat arbete. Tack kommunen!

Min PT

Publicerad 2013-08-21 20:35:00 i Hälsa,

Ops! Ser att förra inägget kom ut. Innan jag ens hann skriva något. Det var inte jag. Det var nog min PT. Min egna privat PT. Idag gick vi 6 km. Ett tempo som passade mig. Himmel vad har all min kondition tagit vägen. Det är nog min PT som har snott den. För den fanns ju där i våras. Känns ganska så skönt att skylla allt på henne. Men jag tror det glädjer henne längre fram. För då kommer hon att lämna tillbaka min kondition. Hon har ju redan så mycket av den varan. Den ska inte betunga hennes axlar. Å vad jag är snäll...
Ett stenkast bort ligger centrum. Det kan man inte tro när man står här och tittar ut. Ett stråk som många motionerar runt.

Väggkonst

Publicerad 2013-08-20 17:25:18 i Design,

Rätt som den var dök den upp. Från ingenstans. Färgstarka penseldrag på en själslös fasad. Förvandlingen blev enorm vacker. Skapande. Inspirerande. Tror vad Ernst skulle ha sagt. Säkert en bild på nakna fötter och en apelsin i bakgrunden. Hade varit ganska så najs faktiskt.

Tillbaka iPhone

Publicerad 2013-08-19 20:12:39 i Allmänt,

Fick idag en iPhone av jobbet. Kommer att sakna min samsung. Men gladast blir nog Tessan som får samsungen. Den är faktiskt bättre. Större skärm. Bättre funktioner. Nåväl. Jag anpassar mig. Tyvärr fick jag inte med alla bilder, appar och musiklistor. Gör om gör rätt.

Frid i sinnet

Publicerad 2013-08-16 23:05:52 i Sommar,

Nattsvart ute. Höga Kusten bjuder på varm svart myggfri kväll. Tänder massor av ljus på altanen. Träden prasslar på avstånd. Fnittriga tjejer tältar. Känner sommarnatten tar vid. Det är lugnt och skönt.

Med hus

Publicerad 2013-08-16 12:08:19 i Allmänt,

 
Papperen påskrivna och klara. Vi är nu med hus. Vann budgivningen.  Vilka priser det är här.  Som lilla Stockholm.  Hysteri. Vanligt att det går över miljonen från utgångspriset. Vansinnigt.  Vi har nära till centrum, 
skola, dagis och motions spår.  Bra läge. Nu ska det planeras möblering. Inglasning. Färgsättning.  Belysning.  

Cykeltur i skärgården

Publicerad 2013-08-15 20:12:33 i Allmänt,

Båtturen från Lövskär tog 40 minuter. Kom fram till Hindersön. Joppikgården.  Blev varmt mottagen av värdsparet. Här pratar vi om ett bemötande i världsklass. Hela arbetslaget skulle nu få njuta två dagar i skärgården.  Även träffa företagen på öarna.  Naturligtvis.  Nytta med nöje. 
Dagen bjöd på strålande solsken.  Innan middagen skulle serveras hann vi med en fantastisk cykeltur på ön. Som på saltkråkan.  På grusvägar.  Förbi gamla fiskebodar.  Mötte packmopeder.  Vinkande gamlingar. Kom tillbaka. Varm i kroppen. Vi satte oss ner på altanen med solen i ryggen och njöt över havsutsikten med en god kall öl. 
 

Ni som undrar

Publicerad 2013-08-14 22:56:40 i Design,

Inte för att jag förväntar mig några inflyttningspresenter. Inte alls.  Men ändå.  Så har jag gjort en  liten inspiration. Bara lite.  Diskret.  Fina bilder. Av en slump  passar det i den nya bostaden.  Älskar design! 
 

Mitt paradis i livet

Publicerad 2013-08-13 22:40:52 i Allmänt,

Det finns ett ställe där jag släpper alla min funderingar, tankar och negativ energi. Ett ställe där lugnet svepet tag i mig. En plats där man tillåts att bara vara. Finnas till. Låta ideerna komma. Stora som små. Där mina kreativa galna roliga projekt börjar gro. Att plocka blåbär till en nyttig frukost. Ett ställe att sätta barnen i barnarbete. Vill dom ha en paj. Plocka. Att vi ska plocka tillsammans. Mannen tar en liten hink och går ut till buskarna. Just då kommer mina kreativa idéer fram igen. Jag vänder mig om i dörröppningen. Och tar fram en bok istället. Märkligt. 
 

Där generationer möts

Publicerad 2013-08-12 17:50:10 i Familjen,

Ler varje gång jag ser bilden. Denna värme. Enkelheten. Hand i hand. Helt naturligt.  Ett gemensamt intresse oavsett ålder och tyckande. Förväntan. Gjädjen att få vara tillsammans. 
Starred är ett sådant ställe där generationer möts. Skratten från barnen. Plasket. Fikakorgarna är på plats. Sandiga handdukar och nedstänkta mammor vars pappor inte tillåter att man ska få njuta ifred på sin privata del av filten. 
 

Morfarlunch

Publicerad 2013-08-11 13:07:36 i Familjen,

Gyllentid med älskade pappa.  Dock ska han smaka av alla för att avgöra vem som har den godaste maten.  Hans rätt vann. 
 

Sommarminne

Publicerad 2013-08-10 20:15:25 i Allmänt,

 
Vilken lyx. Att bara gå ner till vattnet. Ta båten.  Vattenskidor. Och bara glida iväg. Ett nöje som vi alla gillar.  Livskvalitet. Ett sommarminnen att minnas när isen ligger som tjockast.  

Överraskning

Publicerad 2013-08-09 12:58:56 i Allmänt,

Kommer till mitt nya jobb. Kollegorna möter mig med stora leenden. -Du har fått blommogram! Förvånad öppnar jag det fina omlindande omslagspapperet. Känner hur tårarna börjar komma. Vilken lycka. Vilken man!
 

Magisk kyrka

Publicerad 2013-08-07 12:31:34 i Allmänt,

Vill gärna dela med mig mer bilder av Luleås stadsmiljö. Kyrkan mitt i stan. Otroligt vacker. Här inne spelas det lunchmusik. Mysigt. Så där mystiskt mysigt. Passerar även kyrkan dagligen till och från jobbet. Ser mer och mer och lär mig mer och mer om denna intressanta kuststad. Försöker verkligen komma ut på kvällarna. Att få jogga en stund. Men kroppen eller rättare sagt hjärnan är helt slut av alla nya intryck. Löpningen tar vi senare. Huset nu sålt i min gamla hemstad. Vi budar för fullt. Än så länge leder vi...
 

Stadsparken

Publicerad 2013-08-06 20:01:52 i Allmänt,

Denna vackra plats passerar jag dagligen. Barnvagnar. Cyklister. Joggare. Folk med mobiler i örat. På väg någonstans. Stadparken ska få ett nytt cafe. Längtar.
 

Klubbviken

Publicerad 2013-08-05 19:24:41 i Allmänt,

Sicken dag! Börjar denna vecka med att åka ut i skärgården. Klubbviken. Varm dag. Hur varm som helst. 40 minuter med turbåten. Fortfarande härliga arbetskamrater. Bra chef. Tänker sunt. Realistiskt. Det gör mig varm. Kommer snart att åka ut till en annan ö för övernattning. Diggar skarpt. Hit tänker jag återvända fler gånger...
 
 

Budar

Publicerad 2013-08-04 18:54:28 i Allmänt,

Fick lånat en cykel. Luleå är otroligt vacker när man cyklar genom stan. Genom olika bostadsområden. Förbi skolor, kanaler, lekparker, backe upp och backe ner. Totalt slut. Två mil på otränade stackars ben. Börjar känna träningsvärken komma starkt. Ser inte fram emot natten. 
Har hittat ett radhus som jag gillar. Alla kommer att få plats. Fint område. Mysig förskola. Bra kommunikationer. Har redan ringt mäklaren. Nu jädrar är det vi som ska vinna budet. Har tappat räkningen på hur många visningar det har blivit. Och alla har gått dyrt. Men denna är vår! 

Första dagen

Publicerad 2013-08-01 22:23:01 i Allmänt,

Sov gott. Vaknade av att min bästa vän gör iordning frukost. Till mig. Känner mig rörd. Älskad.  Kommer till jobbet 5 minuter innan. Får ett fint mottagande av mina nya kollegor och chef. Vilket gäng. Vad trevliga dom är i Luleå.  Känner mig lugn. Blir bjuden på mycket god lunch. Vid vattnet.  Vi går tillbaka till jobbet och får mer information om allt ditt och datt. Korvstoppning.  Efter arbetsdagen unnar jag mig lite shopping.  Njuter. Vill ha färgstarka kläder. Köper svart. En trygg färg inbillar jag mig. Kommer hem till mina kära vänner. Middagen står på bordet. Vad bortskämd jag blir. Mätt. Fick i all hast veta att nästa aktivitet bli att åka till Boden travet. Sagt och gjort.  Är ingen hästtjej. Men jag försöker verkligen. Blev inte rik på att bara heja. Konstigt.  Lena fyller år.  Vi åker dit.  Till Piteå.  Sagt och gjort.  Vilken tjej. Hon göder oss med gofika. Proppmätt. Underbara människor det finns här. John Blund väntar.
 

Om

Min profilbild

Jag

Är mitt i livet. Bor längs norrlandskusten. Älskar att vinna. Gillar att träna. Kan vara lat. Ibland. Diggar Ernst och pajer av olika slag. Älskar min familj. Att resa. Upptäcka nya saker, ställen. Skrattar ofta. Dålig på att komma ihåg historier. Gillar teknik som funkar. Och att fota. Kvällstrött. Morgonpigg. Mår bra av musikaler.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela