norrlandskusten.blogg.se

Klippor och sand. Båtar. Vågornas underbara ljud. Vintersnö och dess formationer. Vilken gåva att bo här!

2013

Publicerad 2013-12-31 10:10:34 i Allmänt,

Vilket år det har varit. På både gott och ont. Som livet kan vara mer eller mindre. Det onda att den förbannade cancern lever så nära bland oss. Förstör ens människas liv och glädje. En parasit som gottar sig på andra. Hatar den!
Fått förmånen att få följa barnens utveckling i livet. Intressant det där med hormoner. Vissa har dom fullt överallt på kroppen. Som en virvelvind. Medans andra har dom dolt och ploppar upp när man minst anar det. I den tystaste stund. Eller vid en lugn dialog. Uppfostran är ett stort kapitel i sig. Den sätter ett stort prov på oss. 
Många tankar och funderingar blev det under 2013. Stod i ett vägval i början på året. Vände på alla möjligheter hit och dit. Fördelar kontra nackdelar. Funderade igen. Och igen. Sa upp mig från jobbet som jag hade haft i många år. Blev lite överraskad av att det blev ett sådant hett ämne. Ända upp bland politikerna. Hade varit intressant att fått varit en liten mus och lyssnat på allt prat. Det kom fram flera och ville veta varför. Och om jag verkligen hade bestämt mig. Kände mig hedrad. Visst. Jag har varit inblandad i mycket av Härnösands utveckling. Men jag hade inte inväntat denna reaktion. 
Tackade ja till en ny tjänst. I en annan stad. Vi sålde huset och köpte ett annat. Ett betydligt mindre och betydligt dyrare. Vilken stad! Gillar när det händer och samtidigt ha naturen runt hörnet. Nu hoppas jag bara att barnen kommer att trivas är i Luleå. Vi ska verkligen ge den en chans. Sedan gör vi en summering. Längre fram. Trivs vi inte så flyttar vi igen bara. Inget märkvärdigt i det. Livet är för kort för att inte våga prova saker. Livet har så mycket att ge och vi tar den med allvar. Vem vet. Kanske vi hamnar i Barcelona nästa gång :)
Nu packar vi upp det vi inhandlade igår. Många paket blev det. Sedan innan vi åker till våra vänners nyårsfest så ska vi familjen sitta tillsammans och planera vad år 2014 ska innehålla. Vad vill vi? Vad ska vi satsa på? 
Gott nytt år alla nära och kära!

Hjälpa andra

Publicerad 2013-12-31 00:42:30 i Allmänt,

Förstår inte hur dom förra ägarna förvarade sina kläder. Det finns inga garderober i huset? Blir tokig på alla kartonger och påsar som ligger i högar. Men nu blir det äntligen bot på det. Nu har vi införskaffat oss snygga garderober med massor av bra förvaring. Och som det alltid blir när man är på Ikea så dimper det ner andra saker som är ett måste att ha. Eller vi inbillar oss det ialla fall. Tre fulla vagnar!? Känslan är underbar. Som föreställningen"Grottmannen" där vi kvinnor bara plockar mer och mer i korgen på väg till vårt mål. Kommer då fram till kassan. Mindre kul. Har då aldrig sett en sådan långt kvitto någongång. 
Nike är lycklig. Nu ligger hon i sin första nya säng. Förutom det så blev det tre stora garderober med skjutdörrar. Bord. Hallmöbel. Ljus (såklart). Kuddar. Blomma. Lampor. Det här blir bra. 
 
Men ser på fb att en familj är i nöd. En liten 4 åring behöver kläder och leksaker. Usch. Nu kändes det inte så bra längre. Berättade för Nike att vissa familjer har det svårt. Så nu har hon och jag plockat ihop en ikea påse med böcker och leksaker. Vi ska lämna över det imorgon...
 

Julafton

Publicerad 2013-12-24 22:31:17 i Allmänt, Familjen,

Det dånar ute. Som om flera tåg åker förbi och aldrig stannar. Regnet piskar ner mot marken. Vågorna är relativt höga nu. Stora toppar visar sig i horisonten. Som en fjällvärld. Som är i rörelse. Tur att båten är upptagen annars så hade Palle åkt ut för att surfa. Hatar stora vågor när man är i båten men det är otroligt vackert att se från land. Älskar havet!

Massor av ljus är tända i stugan. Första julklappen är öppnad och hela familjen är samlad. Jag är lycklig. Jättelycklig. Ett skönt lugn infinner sig just nu. Vi bara är i nuet. Strax ska vi ge farmor Inga ett vackert ljus vid hennes grav innan vi beger oss till syrran för att fira med resten av släkten. Ladda, ladda, ladda. Här kommer vi!

 

Julepyssel

Publicerad 2013-12-23 09:45:42 i Allmänt,

Klart man ska ha smällkarameller som julpyssel. Tack Nike, den är supersnygg :)
och lussekatterna blev dock inte många men gooooda. Ikväll är det enligt tradition att skriva rim på julklapparna. Så fruktansvärt roligt med tanke på att ingen av oss är så speciellt duktiga men desto roligare blir det. Många skratt och tokigheter hör till. 
Fortfarande ingen snö. Allt har regnat bort. 
 

Nostalgispel

Publicerad 2013-12-22 19:46:20 i Allmänt,

Tobbe och hans kompis spelar nostalgispelet Mario. Det håller än. Men det finns en person som älskar att fuska. Gissa vem?
Nu är utmaningarna på allvar ;)
 

Sista tågresan

Publicerad 2013-12-20 20:01:22 i Allmänt,

Då äntligen var det dags att göra den sista pendlingsresan ner till Härnösand. Visserligen har det gått över förväntan men nu den sista tiden har jag varit less. Att varje fredag åka ner och upp igen på söndag. Tär. Bussresan till Umeå var som vanligt. Men insåg att när vi närmade oss Umeå Östra så var vi försenad. Shit! På tre minuter ska jag ut ur bussen slänga mig in i bussbagaget för att hitta min svarta resväska bland alla andra 100tals svarta resväskor. Inga artigheter nu. Detta är på liv eller död. Jag ska hem, så det så. 

-Men hallå! Öppna dörren.
- Jag öppnar bara dörren där bak, som det ska vara.
- Men tåget går om tre minuter. Öppna dörren!
Tack och lov så öppnade bussvärden dörren. Ja hon fattade galoppen. Slänger mig ut. Får efter alla om och men tag i väskan. Springer allt vad jag förmår till tåget. Ut på perongen. Fan! Fel perrong!! Jag och 10 andra halsflåsande resenärer springer till den andra sidan. Trycker på dörrknappen till tåget. Men ingen händer. Trycker igen som en idiot. Och där åker tåget? Jaha? Vad händer nu då? Vi ser att ett annat tåg ska gå om 30 minuter. Norrtåg. Oj,oj,oj. Vad folk det är på perrongen. Okej. Samma tanke här kom upp. Förlåt alla. Men jag vill hem. Alla kom på men nu står vi packade som sillar i korridoren. Får man vara så här många på ett tåg? Sitter på väskan. Tur att jag inte har något ömtåligt i den. Fungerar bra som pall ett tag till.
Och jag som bokade resan för tre veckor sedan. Bara för att vara säker på att få komma hem.
Måste nog vara lite extra snäll nu så tomten kommer till mig...kanske jag ska be någon sitta på min väska. Är jag tillräckligt snäll då?
- Du farbrorn! Vill du sitta på min väska? Blicken sa allt.

Julfest

Publicerad 2013-12-20 08:52:36 i Allmänt,

Hade en mysig julfest med jobbet igår. Först begav vi oss till ett nyöppnat spa. Flera bastun med olika tema. Duschar, pool och fotbad. Sköna soffor med utsikt över havet samt elden i väggen. Kvällen avslutades med en god middag och sång. Nåja sången var dom alla lite torr på. Ingen ville, förrutom härliga Karin! Jag får nog bearbeta dom lite mer på den fronten. Så jag drog själv en liten truddelutt istället :-)
 
 
 

Ensamhet

Publicerad 2013-12-18 14:07:06 i Allmänt,

Att jag ens skulle nämna det. Att jag ens skulle känna så. Men idag gjorde jag det. Sitter just nu på ett av stans mysiga fik och njuter av ett gott kaffe och en smarrig nötig paj. Ensam. På något konstigt sätt känns det skönt. Inget prat. Bara fokus på min platta och mina tankar. Stannar av ibland och lyssnar in surret som är runt mig. Julmusik strömmar ut i lagom nivå. Julen? Ja den blir nog lite annorlunda i år. Av känslor. 

Tittar upp. Ojdå! Bara män? Vart är tjejerna? Just det. Dom shoppar ju :) Smart.
Lutar mig lite bakåt och dricker upp sista dropparna av kaffet. Dags för nästa inbokade mötet...

En helt vanlig dag på jobbet

Publicerad 2013-12-18 12:52:12 i Allmänt,

Sorry tappat räkningen ;-) 
Att synas i medier är inte att vara linslus utan jag har alltid som mål att marknadsföra mitt budskap. Och det ska ske med jämna mellanrum. Söker inte medierna upp mig kontaktar jag dom. Mycket billigare så än att köpa annonser som inte känns lika trovärdiga. Ni förstå nog vad jag menar. Har alltid jobbat så och det ger verkligen resultat. Sen om någon tycker att man är en liten linslus får det faktiskt stå för dom. Skulle jag tänka på det viset så skulle jag ha haft stayin, holdin?, pushup, lösgonfransar, spackel och botox. Så nä...inte min grej :-)
Tjingeling !
 

Domkyrka

Publicerad 2013-12-17 18:27:28 i Allmänt,

Luleås domkyrka är ståtligt vacker. På utsidan. Väl inne är den visserligen vacker men det finns en annan vit domkyrka som är vackrare. Som har en historia att förtälja. Vackra målningar. Överallt. Det är en mer kyrka som ögonen kan vila sig blinda på. Jag talar om Härnösands domkyrka. Säkert har denna domkyrka i Luleå också en historia. Men vart är målningarna? Min kunskap brister här. 
Är inte religiös eller går ofta till kyrkan men jag har ändå alltid haft en dragning om att vilja se kyrkor i städer som i andra länder. Det är nog historien jag gillar i byggnationen. Som tex den gamla kyrkan i Uppsala eller den i Spanien.
 

Snart kommer panflöjtsdrottningen...

 
 

Mera av det vita

Publicerad 2013-12-16 21:22:50 i Allmänt,

Mår bra när det snöar. Då tvingas man ut för att skotta än att ligga och lata sig i soffan. Blev snopen hur fort det gick att skotta ikväll. Kära nån! Uppfarten är säkert 8 gånger mindre än den vi hade tidigare. Tog bara några få minuter att skotta. Och jag som ville vara ute en stund till. Sneglade bort mot grannen. Den gamla damen vi har som granne. Typiskt. Där var det redan klart. Nästa gång ska jag vara beredd. Som när brandmännen ska hoppa i sina kläder. Nu är jag beredd. Hit med mer snö. Här ska tävlas !
 

Roaster

Publicerad 2013-12-12 17:27:56 i Allmänt,

Ännu ett ställe jag kommer att besöka ofta. Nyöppnat idag. Superfint och gohärlig personal :-)
Får jag presentera Roaser.
 
 
 
 

Panflöjtsdrottningen och stjärnkocken

Publicerad 2013-12-11 18:44:04 i Allmänt, Hälsa,

Har precis bokat en biljett till Dana Dragomir som ska spela i domkyrkan. Hade önskat att pappa hade orkat komma upp och lyssnat med mig.
Nu på torsdag (imorgon) luciasånger med bl.a. Esteterna. Tisdag förgylls med Dana och torsdag samma vecka spa med jobbet i det nya hotellet. För att sedan hala sig in i glitterklänningen, strassen, klackeskorna och finhandväskan. Middag väntar med en stjärnkock från Manhattan. Ingen dålig vecka ;)
 
Marcus Samuelsson
 

Jippi!!!!

Publicerad 2013-12-10 18:06:57 i Allmänt,

Att Luleå har ca 70 förskolor är ingen garanti på att man får plats på den förskola man söker. Den erfarenheten har jag nu lärt mig. Många vill få plats. Det är ju i och för sig otroligt roligt. Att många väljer att bo här. Men fler platser måste till. Och dom kommer säkert. Men vi ville ha besked nu. Istället för den kommunala kön så kontaktade jag en privat. Skulle få besked igår med min kontaktperson var sjuk. Idag skulle dom ringa. En familj stod före oss i kön och skulle dom tacka nej så var turen hos oss. 
Satt på ett möte när jag såg att mobilen ringde (tyst). Lämnade snabbt lokalen för att ta samtalet. Var spänd. Har sovigt dåligt med tanke på Nike. Axlarna ramlade genast ner och klumpen i magen försvann. Äntligen. Ett positivt besked. Jag är sååå glad. Firade med att gå på ett mysigt café. Rekommenderar Mosaik!
 
ps. Syrran, det här fiket ligger i samma lokal som Mosaik. En klädesbutik som du absolut kommer att gilla. Din stil. På varenda galje. 

 
 

Stället

Publicerad 2013-12-09 20:30:26 i Allmänt, Hälsa,

Måste bara dela med mig mer av vårt underbara ställe vid havet. Ett ställe där energin fylls på. Ett ställe att bara vara. Och mysa. Tillsammans. 
Utsikten är inget att klaga på. Andas in. Andas ut. Långsamt. 
Till sommaren ska jag gå ner igen till min yogaklippa. 
 

Fira 106

Publicerad 2013-12-08 17:31:08 i Allmänt,

Oj vad tiden har gått. Jag hade som mål att fira mitt 100 (etthundrade) inlägg. Ser att det redan är passerat. Kul! Imorgon blir det en present till mig själv :))

Publicerad 2013-12-08 17:23:18 i Allmänt,

Ett ord som många använder sig av här i Luleå är ordet Jå. Ofta i en bekräftelse eller i en avslutad mening. Låter ganska så mjukt ändå. Fast när man har lagt märke till det så blir det liksom en grej att söka efter ordet. Och hittills använder alla det. Troligtvis kommer nog kanske även jag att ta mig an det icke sökningsbara ordet. Kan det egentligen betyda " jo, så är det", " ja, så är det" eller bara "ja"? Tidens tand får visa det :)

Stig och jag

Publicerad 2013-12-04 19:59:52 i Allmänt,

Säger ofta att jag kan göra många saker samtidigt men ibland går det till överdrift. Som idag. På eftermiddagen hade jag tid hos det roliga längtansfulla besöket på vårdcentralen. Den årliga viktiga kontrollen för oss kvinnor. Men innan dess hann jag passera Stadium och fick se ett bra paketerbjudande på längdskidor, bindning, pjäxor och stavar. Just idag var den 20% rabatt för medlemmar och jag är ju medlem. Skyndade mig att få fram rätt pjäxstorlek, skid och stavlängd. Hann precis springa till bussen. Klev av vid den närmaste hållplats till vårdcentralen och insåg att jag hinner nog handla lite mat innan besöket. Handlade bara det nödvändigaste. Sprang sista biten till vårdcentralen med all denna packning. In och betalade och satte mig i väntrummet. Kände blickarna runt om. Vad då? Har dom inte sett en full stor handväska, matkasse, pjäxpåse, skidor och stavar och en stressad rödansikte någongång??

Hörde mitt namn ropas upp. Tog tag i alla mina saker (igen) och kom in i ett litet rum där jag blev hänvisad att klä av mig i en ännu mindre vrå. Okej. In med skidorna, stavarna, pjäxpåse, matkassen och handväskan. Stod där halvnaken när skidorna och stavarna for omkull hullerombuller. Och i allt detta ska man verka så lugn och naturlig när man ska sätta sig i stolen. Kände mig precis som Stig Helmer.
Nästa gång ska jag tänka som en man. Fokus på en sak!

 

Valmöjligheter

Publicerad 2013-12-04 10:51:39 i Allmänt,

Skulle sammanfatta vad som händer i december i Luleå. Men insåg ganska snabbt att det går inte. Listan blir alldeles för lång att lägga här på bloggen så jag får istället hänvisa till lulea.nu

Jag har alltid längtat efter att bo i en stad där kulturen/evenemangen bara ska hagla ner. Nu med fakta i handen så hinner jag inte gå på alla. Det är så många här. Men otroligt kul att få kunna välja och vraka när det passar mig. Det gillar jag.
Nu i veckan kommer Melissa Horn. Hade gärna gått och lyssnat på henne. Men blev bjuden på ett intressant mingel istället. Och så här är det hela tiden. Jag har ännu inte hunnit att ta ett glas vin på Clarion. Alla kvällar är bokade på något sätt. För träning måste också prioriteras in. Lever.

Ljushotellet

Publicerad 2013-12-02 18:53:29 i Allmänt,

 
Idag slog hotellet upp portarna för allmänheten. Musik strömmar ut genom högtalarna. Lamporna inne förändrar färg i en behaglig takt. Och att boka in på restaurangen som ligger högst upp är kört. Den är redan fulltecknad i två veckor framöver. Och bokningar kommer in hela tiden. Bra. Mycket bra med tanke på staden. Folk kommer och går dragandes på en tvåhjulad väska. Flygkaptener med personal, långväga utländska besökare, konferensdeltagare, studenter och alla "däremellan". Fram och tillbaka längs Storgatan som leder till resecentralen. Som ska för den delen också fixas till. Staden bara exploderar just nu. Hinner knappt uppdatera mig. 
 
 

100% julkänsla

Publicerad 2013-12-01 19:09:01 i Allmänt,

 
Renar är något speciellt. Vackra. Mystiska. Kloka? Juliga på något sätt. Älskar dessa fyrbenta djur. Hornen diggar jag högt. Många barn stod idag i kö för att få åka släde med en ren. Nike likaså. Sedan blev det ponnyridning, träff med tomten, marknad och en rolig förställning av den årliga julkalendern i Stadsparken. Varje dag kl 14.00. Totalt fullsatt på läktaren. Stor eloge till denna föreställning! Många körer byttes av med jämna mellanrum. Massor av eld sprakades här och där. Som grädde på moset så snöade det inatt så gatorna var vackert vita. Som det ska vara på en skyltsöndag. Dock saknade jag ett inslag. Och det är den årliga tomtefackelsimmet som Härnösand har i kanalen. Den är en tradition att se. Tack alla ni som fotade så fick jag iallafall se på Facebook. Men live är bäst.
 

Om

Min profilbild

Jag

Är mitt i livet. Bor längs norrlandskusten. Älskar att vinna. Gillar att träna. Kan vara lat. Ibland. Diggar Ernst och pajer av olika slag. Älskar min familj. Att resa. Upptäcka nya saker, ställen. Skrattar ofta. Dålig på att komma ihåg historier. Gillar teknik som funkar. Och att fota. Kvällstrött. Morgonpigg. Mår bra av musikaler.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela