norrlandskusten.blogg.se

Klippor och sand. Båtar. Vågornas underbara ljud. Vintersnö och dess formationer. Vilken gåva att bo här!

Nyårsafton

Publicerad 2014-12-31 12:03:46 i Allmänt,

Älskar att prova nya saker. Skapa nya traditioner. Vara tillsammans. Leva i nuet. Varje minut. Som idag. Vi klev upp tidigt. Tog på oss finkläder. Åkte till hotell Savoy och åt god hotellfrukost. Så mysigt att bara sitta där i lugn miljö och plocka för sig det man är sugen på. Och bara lämna all disk på bordet. Lyxigt!
Mätta och belåtna gick vi en trappa ner. Till spa. Å himmel vad härligt. En perfekt dag och en perfekt slut på året ;)

2014

Publicerad 2014-12-30 12:11:28 i Allmänt,

Vilket år. Vilka händelser som skett. Att vi nu är en hästfamilj, slalomträningar/tävlingar, hundägare, ny stad, nytt hus i funkis stil, nya vänner, skoterkörkort, löpning, mindre jag, yoga, sorg, gråt, älskade far bor i himlen, barnen trivs, vi trivs, längdskidor både för mig och Nike, nytt snyggt gårdshus, löst lån, planerar resor ut i världen. Hej 2015 här kommer vi med ny energi. Och ser livet med lite klokare ögon ;)

Tvåa

Publicerad 2014-12-29 22:57:01 i Allmänt,

God mat på olearys. Bowlingen var lite ojämn kan man säga. Jag började ganska så starkt men insåg att mina motspelare måste också känna på vittringen av vinst. Så jag la mig lite. Vi säger så,så känns det bättre i själen. Fattar bara inte varför en del klot hamnade i rännan. Banan måste vara lite sne. Ja så var det. Nåväl blev tvåa om vi räknar bakifrån.

Drakar och filurer

Publicerad 2014-12-28 15:00:47 i Allmänt,

Vilken gemenskap kring köksbordet. Här skapas det filurer och drakar. Tobbe har verkligen konstnären i sig! Nu ska allt torkas för att sedan målas med hobbylack från panduro. Vips har vi en installation!!

Skapardag

Publicerad 2014-12-28 12:40:18 i Allmänt,

När kylan tränger på ute så näsan håller på att trilla av. Kör vi pysseldag inne. Deg och färg inköpt, det är bara att sätta igång. Lite inspirationsbilder.

Kylig promenad

Publicerad 2014-12-27 23:12:41 i Allmänt,

Fast graderna visade -20 så ville vi ut. Älskar vintern! När man hör hur det knarrar under fötterna och kinderna blir rosigt röda. Efteråt är det skönt att komma in i värmen. Raggsockor och skön filt väntar.
Vi planerar just nu något spännande framöver. Ett minne att leva med. Länge.

God jul!

Publicerad 2014-12-24 13:05:24 i Allmänt,

Julgröten är intagen och varm choklad med grädde, glögg och lussebullar är nerpackad för här ska det åkas traditionell pulka i en härlig backe. Som vi alltid har gjort i alla år på julafton. Det är -15 grader fast med rätt kläder är det okej☺️ Har lite problem med att lägga ut bilder..... God jul på er alla!

Historia

Publicerad 2014-12-22 14:09:55 i Allmänt,

Domkyrkan i Luleå är vacker i sin skrud. Tyvärr målades insidan om på 30-talet så all den gamla målningen försvann. Det skulle vara vitt. Överallt. Synd. För den känsla att kyrkan har en historia känns inte. Hoppas att medel och viljan kommer så det vackra får komma fram igen.

Lack & rim

Publicerad 2014-12-19 23:33:09 i Allmänt,

Har som en kul tradition att rimma på en del av julklapparna. Det blir liksom lite roligare så. Speciellt när det ska skapas spännande och kluriga rim. Försöker alltid att få P att sitta ner en stund och rimma. Men det slutar alltid i att jag sitter ensam vid bordet. Helt okej. För jag njuter och småskrattar för mig själv på hur urkass jag själv är på rim. Så töntigt men kul på samma sätt. Traditioner försöker jag skapa och hålla i. Tror nog att jag är ensam i familjen som tycker det är mysigt. Nåväl. Ljusen är tända och ljuv musik hörs i bakgrunden till TV: n vars volym är på.

Det vita guldet

Publicerad 2014-12-19 19:22:41 i Allmänt,

Så äntligen dalar det vita guldet ner över oss. Så vackert. Så efterlängtat. Mörkret förvandlas så ljuset får plats. Julkänslan är på topp! Jag njuter av min utevistelse. Hejar gladare på grannarna som också känner glädjen. Att det vita ska ha en sådan påverkan hos oss alla. En del hatar en del älskar. Storebror skottar hejvilt men inser att det kommer bara mer och mer❄️ Till N förtjusning. I morgon ska det nämligen byggas snö kojor och ⛄️. Hej vinter! Du är välkommen!

Skrivtest

Publicerad 2014-12-18 15:12:34 i Allmänt,

Kul med lite bekräftelse ;)
Nu torsdag och ska stax gå till afternoon tea på Savoy. Fick en trevlig inbjudan som jag bara inte kunde tacka nej till. Kul med nya människor.... hoppas jag.

Vem vinner?

Publicerad 2014-12-16 06:43:26 i Allmänt,

Idag blir det en lång dag. Möte 07.30. Och så fortsätter dagen med öppethus och vi avslutar med att Visit utmanar Luleå näringsliv på en riktig match!! Heja!

Resor

Publicerad 2014-12-15 22:23:03 i Allmänt,

Börjar planera in lite resor. Riksgränsen. London. Island. Italien. Så mycket att se! Vi hinner nog med alla i år. Tjing :) Ps. Tips på fler ställen.

Jäsning

Publicerad 2014-12-14 20:39:45 i Allmänt,

Snacka om jäsning! Fast vad hade jag förväntat mig med en dubbelsats. Extra gott med kesella i. Minstingen sover. Maken åker längd. Sönerna filmtajmar. Och andra dottern tränar slalom på något fjäll. Vi lever ;)

Eva solo

Publicerad 2014-12-14 12:43:56 i Allmänt,

Njuter av min nya vattenkokare och tesil, eva solo. Naturligtvis med julsmaker som nejlikor, apelsinskal, kardemumma, kryddnejlika och ingefära.
Kokosmums står färdig och nu dags för saffransskorpor :)

Första talet

Publicerad 2014-12-13 12:01:59 i Allmänt,

I en fullsatt domkyrka höll Tessan sitt första stora tal. Så lugnt och fint. Fick en tår i ögat. Älskar dig!

Första julen...

Publicerad 2014-12-12 10:41:55 i Allmänt,

...utan pappa. Känns märkligt att han inte är med oss längre. Har haft den äran att i 43 år har han alltid kommit till oss för att fira. Fast han inte gillade stora firande. Så kom han ändå med paket. Agerat som tomte åtskilliga gånger. Det ingår nog när man får titeln "morfar". Nike tittade upp mot himlen igår kväll och sa att den stjärnan var morfar med katterna Snobben och Zingo.

En dag på jobbet

Publicerad 2014-12-11 20:35:43 i Allmänt,

Var först på jobbet. Satte igång kaffepannan. Viktigt att knoppen kommer igång. Kollegorna börjar rulla in allt eftersom. Vid förmiddags fikat ropar chefen att nu måste alla komma. Och se. Där står glöggen, ljusen och ett paket till oss var och väntar. En superfin vattenkokare! Tiden far iväg och vips är det lunch. En härlig jullunch som vi ska få njuta i en mysig miljö på Hägnan.
Proppmätta och med glatt humör far vi tillbaka till jobbet. Men bara för en stund. För nu väntar en föreläsning med Luleå Näringsliv.
Skratt och kloka ord erbjuds i en timme. Sedan förflyttas vi till en konstgalleria där mingel och mat står på schemat.

Gympa med häst

Publicerad 2014-12-10 19:18:28 i Allmänt,

Trodde i min enkelhet det här med att sin dotter ska rida är väl helt okej. Bara skjutsa dit henne och stå där i en behaglig avslappnad ställning och njuta av hennes lycka. Men jisus vad kämpigt det är. I full mundering och stora varma kängor står jag där i ridhagen och har en häst stående bredvid mig. Ingen sådan där liten pluttig häst, utan en stor en. Dottern sitter på ryggen och beordrar trav! Jamen hallå! Jag får absolut inte släppa repet. Utan jag ska trava eller rättare sagt springa med i samma fart. I en hel timme pågår träningen. Snacka om vuxenträning. Gympa med hästar. Svetten bara rinner på ryggen. Jag är helt slut. Och har en nöjd dotter.

Yoga

Publicerad 2014-12-08 21:54:30 i Allmänt,

Nästa fas är nu kommen i mitt liv. Dags att börja lära sig konstens alla regler med yoga. Verkar vara så harmoniskt och skönt på något sätt.

Frusna fötter

Publicerad 2014-12-07 15:54:52 i Allmänt,

Levande julkalender! Klart man måste se den även i år. Stadsparkens bänkar var knökfulla. Tur att jag och Nike hann få oss en plats. Skratt och applåder, sång och musik. Håller hög klass som alltid. Sprang tillbaka till bilen med frusna småtår. Men det var det värt ;)

Andra advent

Publicerad 2014-12-07 09:49:37 i Allmänt,

Härligt med dessa helger. Har bakat lussebullar med kesella. Rekommenderas! Julbröd med hasselnötter, russin och aprikoser. Mums. Och naturligtvis pepparkakor. Idag blir det saffrans skorpor :) Samt ska det i inhandlas lite mer "braiga" julklappar. Julgranen kom förresten upp igår. Nike ville så gärna. Trevlig advent!
Dennis och Tessan är på i fjällen och tränar samt tävlar.

Annica V Waara

Publicerad 2014-12-06 15:16:10 i Allmänt,

Även denna helg blev det en tripp till en julmarknad. Hägnan ala Murberget. Emilkänslan förstärktes med den bjällrande hästen med släden. Och så klart Nike och Palle ville åka.
Kärlek vid första ögonkastet! Den tavlan ville vi båda ha. Klart vi ska ha snygg konst hemma :)
Konst är så personligt. Den måste tilltala en. Kännas rätt direkt. Nu hemma igen där bakning av pepparkakor står på schemat och en god varm glögg :)

Jag önskar..

Publicerad 2014-12-06 11:22:04 i Allmänt,

..mig en kärleksfull trevlig rolig humoristisk spelglädjande jul. En jul där alla myser och är glada ända in i själen. Att mina kära ska få känna samma julefrid som Ernst sprider 😍

Kändisar är också trevliga

Publicerad 2014-12-05 18:17:22 i Allmänt,

Ny person i mitt nätverk är en herre som har mycket i sin ryggsäck. Starkt involverad i Jägarna1 och 2 och 3, Torpeden, Solsidan och flera till. Han har ett gigantisk stor bekantskapskrets och jag har fått den förmånen att vara en del av den. Vårt möte på hans kontor i Östermalm resulterade i att vi kommer att träffas igen men denna gång i skåneregionen. Nya möten leder till fler möten. Nätverket bara växer och växer. Vilket är till stor fördel i mitt jobb. Så kul att träffa så trevliga personer som älskar att driva saker framåt. Här sitter det inte i att vänta på beslut eller styrs av fyrkantiga regler. Här händer det på en gång. Och det är bara att följa med.

Häng

Publicerad 2014-12-04 16:52:58 i Allmänt,

Onda fötter och huvudet fullt med kreativa idéer. Då är det skönt att slå sig ner i en mjuk fåtölj och njuta av favvodesserten. Mums!

Ny dag i storstan

Publicerad 2014-12-04 08:33:09 i Allmänt,

Sovit som en gudinna. Ätit god hotellfrukost på Elite. Nu väntar nya intressanta möten som genererar utveckling för Luleå. Härliga torsdag! Här kommer jag!

Omvärlds spaning

Publicerad 2014-12-03 22:22:35 i Allmänt,

Är i Stockholm med kollegan Linda. Så bra möten vi har varit på. Värdefulla kontakter som vi har skapat. Bra för Luleå. Men oj vad coolt Stockholm är. Vi hann avverka 5 restauranger/caféer på några timmar.
Superhäftigkändisrestaurang, Ritch.
Schyssta belysningar!

Annan nyans

Publicerad 2014-12-02 20:05:34 i Allmänt,

Dessa intelligenta hårstrån. Blir aldrig av med dom. Kommer säkert smygande om natten när ingen ser. Kommer in med trötta morgonögon. Halvvaken. Grus i ögonen. Tittar försiktigt upp och ser spegeln. Vem är det? Jag? Hur kom de dit? F n!! Dags att tona. Tror ingen märker. Ålder? Vad är det?

Kort

Publicerad 2014-12-01 19:46:36 i Allmänt,

Superkort. Det bara föll av. Liksom. Belv helt okej. Ungdomligt stuk, om jag får tycka till. Coolt faktiskt. Med lite extra gelé. Om jag tittar ordentligt så känns det lättare, snyggare och häftigare ut. Kort kort. Superkort.

Om

Min profilbild

Jag

Är mitt i livet. Bor längs norrlandskusten. Älskar att vinna. Gillar att träna. Kan vara lat. Ibland. Diggar Ernst och pajer av olika slag. Älskar min familj. Att resa. Upptäcka nya saker, ställen. Skrattar ofta. Dålig på att komma ihåg historier. Gillar teknik som funkar. Och att fota. Kvällstrött. Morgonpigg. Mår bra av musikaler.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela