norrlandskusten.blogg.se

Klippor och sand. Båtar. Vågornas underbara ljud. Vintersnö och dess formationer. Vilken gåva att bo här!

Kånken

Publicerad 2014-01-31 19:08:48 i Allmänt,

Tack! Fick en superfin ryggsäck idag. En gyllengul kånken. Supercool. Kommer väl till användning för alla våra inplanerade utflykter framöver. Sommar som vinter. Tänk att man skulle ända till Överkalix för att få denna överraskning. Inte så tokigt. Men vägen dit åker man på E10:an. Kallad, dödens väg. Hujedamej! Nu planeras det för fullt hur vi alla destinationer inom Swedish Lapland ska utveckla vår region till en ännu högre nivå. Och då snackar vi både lokalt men mycket långväga besök. Känner faktiskt igen en del problemlösning från Höga Kusten. Inte allt men en del. Vi har liksom en del likheter men samtidigt mycket olikheter. Det här med besöksnäringen är ett intressant ämne. Ligger varmt om hjärtat. Utveckling. Satsningar. Marknadsföring. Världen väntar! 
 

Kronärtskocks soppa

Publicerad 2014-01-30 21:48:45 i Allmänt,

Min mycket trevliga kollega Camilla och jag tog en tidig lunch. Vi har sugen på sushi. Men såg till våran glädje att dom hade kronärtskocks soppa med knaperstekta små baconbitar i. Ljuvligt god!! Kan verkligen rekommenderas!
Men en lunch är ingen ledig tid i vår bransch Naturligtvis ringer mobilen och jobbet kommer först.
Dagen avslutades med en kvälls workshop. På hur vi ska utveckla södra hamnplan till en dragare för besökare och boende. Kul att mitt förslag gick vidare. Att få vara med och utveckla staden. Känns okej :)
 

Okänt möte

Publicerad 2014-01-29 17:52:32 i Allmänt,

Intressant det här med sociala medier. Facebook, Twitter, insta, in, med flera. Blev kontaktad av ett par som ville utöka sitt nätverk. Gillade väl min profil. Kanske stämde väl in i deras intresse och välfärd. Vad vet jag. Modigt iallafall. Tyvärr kunde P inte följa med så jag begav mig till fiket som vi hade bestämt träff på. Och där satt dom. Nyfikna fyra glada ögon tog emot mig med värme. Vilka härliga människor. Han fd hockeymålvakt som idag driver ett företag tillsammans med sin tjej. Beresta var dom också. Visade på lite olika ställen dom hade bott på i världen och rekommenderade platser som jag inte ska missa att fara till. Tipsade om böcker. Föreläsningar. Ja allt hann vi med att prata om på en och en halv timme.
Kände mig berikad på något sätt när vi tog förväl. Och glad. Dessa härliga trevliga människor måste P träffa framöver. Kult sätt att träffa nya människor på :)
 

Smoothie

Publicerad 2014-01-28 08:34:11 i Allmänt,

När jag bodde hos min älskade vackra vän Catrin och hennes bedårande man i några månader (innan vi fick huset)  så blev jag alltid serverad smoothie varje kväll. Gudagott! Och himmelskt nyttigt! Idag så kan jag bara inte vara utan den. Mina barn är lika förtjusta av att få den serverad som jag. 
Turkisk yoghurt
Hallon
Blåbär
Toppas med cocos
 
 
 

Projekt 2014

Publicerad 2014-01-27 18:15:26 i Allmänt,

Jag vet. Man ska bo in sig som det brukar heta. Men det hinner inte jag. Livet har så mycket att erbjuda. Så varför vänta med allt? Sätt igång bara. Förändra. Förbättra. Förnya. Lev livet! Här och nu för vem vet vad som händer imorgon? Planering för projekt 2014 är igång. Vi har redan gjort en ordtavla. Där var och en har fått säga sitt som man vill göra i år. Check. Steg två. Att förverkliga. Planering av resa som både sträcker sig till nord som till syd. Check. Steg tre. Planering av renovering(ar). Hurra!! Älskar att renovera. Huset ska få en ny kulör - vit nyans med snygga lampor till. Tur att en elektriker eller rättare sagt två elektriker finns i familjen. Sedan ska en snygg, ball, cool, mysig, trendig och stor inglasning byggas till. Hur kul blir inte det? Planera. Ändra. Förbättra. Planera igen..
 

Träningsdags

Publicerad 2014-01-26 18:51:26 i Allmänt,

Idag hann vi både med slalom OCH träning på gymmet. Både jag och Nike tränade på bra. Hon i sin grupp och jag med min träning. Det här gillade vi. Mycket tid tillsammans. Sköna söndag!
 

Lunchpromenad

Publicerad 2014-01-23 10:19:45 i Allmänt,

Kunde inte motstå att fota denna fantastiska plats. Södra hamnplan. Kommer att vistas här ute på havet med skidor och fikat nerpackad för att intagas i någon av de flertal grillplatser som kommunen har placeras ut. Hur mysigt är inte det. Det finns även färdighuggen ved att använda. Grillarna pyr hela tiden. På isen. Fantastiskt. 
 

Isdjuret i Stadsparken

Publicerad 2014-01-22 20:45:52 i Allmänt,

Jag har hört talas om detta fenomen. Att det kommer stora isdjur till Luleå. Och att dom alltid bor i Stadsparken. Barnen likaså vuxna älskar dom. Att åka rutschkana på? Vad? Hur är det möjligt? 
Tog mig en liten lunchpromenad idag för att upptäcka detta stora isdjur som alla pratar om. Wow!!! Vilken skapelse! Vilket konstverk! Måste bara ses av alla!
Stora isblock och då menar jag stora isblock används för att få till denna roliga bana på djurets rygg.
Nu ser ju hur stor igelkotten "iris" är.
Och allt är gjort av is. Stor eloge till konstnären och till Luleå kommun. 

På vägen hem..

Publicerad 2014-01-21 19:00:14 i Allmänt,

..möten jag joggare, cyklister, bilister och bussar. Det är bara -12 och det är riktigt skönt ute. Jag skippade bussen idag och tog en promenad hem istället. Promenadvägen bjöd på vackra träd. Vissa med belysning. Vissa utan. Blickade ut över den frusna sjön som bara inbjöd till att åka skidor på. Och det ska jag. Dom står klara och färdigvallad i garaget. Bara att bege sig ut och njuta av naturen. 
Passerade även ett gammalt hus i ny tappning. Vetenskapens hus. Här kommer det att erbjudas flera föreläsningar samt en plats för studenterna.
 

Itar är vi allihopa

Publicerad 2014-01-20 22:12:24 i Allmänt,

Till helgen kommer våra vänner upp och hälsar på oss. Naturligtvis blir det till att gå på hockey. Luleå mot AIK. Jocke är en riktig Luleit. Ut i fingerspetsarna. Och Palle är Modoit. Hur ska det här gå? Jätteroligt ska det iallafall bli att få träffa dom igen. Familjen Lindholm. Sedan vi har flyttat hit så har våra helger varit fullbokad av olika slags aktiviteter. Det berikar oss alla. 
På sportlovet ska Luleå möta Modo. Det får vi inte missa. Fast jag är en Timråit...
 

Trender

Publicerad 2014-01-19 20:26:09 i Allmänt,

Naturen fortsätter att inspirera våra hem. Rotting, bambu och kork kommer mer framöver. Trenden siar också att varenda butik kommer ha en egen odlingshörna framöver.
Jag gillar det Stefan Nilsson, trendexperten säger.
- Det har aldrig varit så trendigt att strunta i trender!

Skapa ditt eget hem som du trivs med. Skapa den där personliga stilen som är du. Du bor i ditt eget hem och inte hos någon annan.

 

-28 grader

Publicerad 2014-01-19 10:03:37 i Allmänt,

Idag blir det en innedag. -28 grader ute. Lite väl färskt för att ta en tur på isen. Det får bli en bakochsydag istället. 
Grannpojken kom tidigt idag. I bara tunna kläder och mössa. Brrrrr. Fort in med honom i huset. Men det hann jag knappt säga förrän han redan var inne. Sa han hej? Tror inte det. Han var nog så himla leksugen så han rusade in . Barn är för underbara. Så inpulsiva. Då var det bara att ta och stiga upp på riktigt. Byta om från morgonrock till mera anständiga kläder. Resten av familjen sover. Jag sitter i köket och dricker min första goa kaffekopp. Småbarnen är i vardagsrummet. Och i dom andra rummen hörs djupa andetag. Det är söndag. Och solen skiner.
 

Min öppna spis

Publicerad 2014-01-18 19:07:36 i Allmänt,

Har länge önskat mig en mysig snygg kamin, men av olika skäl har den aldrig kommit till. Så jag skapar en öppen liten eld som jag kan ordna till själv. Blev ganska så mysigt faktiskt. Rätt nöjd. Den får duga. Ett tag till.
 

The road house

Publicerad 2014-01-17 12:57:39 i Aktiviteter, Allmänt,

Har varit och besökt ett eventbolag idag. Och se. Där har man vinterpaintboll. Kul! Samt håller dom på att bygga till varma badkällor och bastu. Skööönt.
Nu i mars ska ett stort event bli till. Stora snöhöga ska till där skotrar ska flyga över. Även mindre skotrar ska finnas som barnen får köra på. Dock inte i hoppbacken. Ifjol drog det ca 800 besökare. Det vill jag se. Tror även att mannnen i huset skulle uppskatta evenemanget. Och att inte glömma Tessan. För jag antar att det lär vimla av unga grabbar där ;-)
 

Kommunikation

Publicerad 2014-01-16 21:51:22 i Allmänt,

Jag och Nike testade en annan busslinje hem idag. Och denna var faktiskt lite närmare vårt hem. Fantastiskt bra med täta kommunikationer. Allt blir så mycket enklare då. Ingen stress att hinna med en buss. Utan det kommer alltid en annan några minuter senare. Det gillar jag. Och samtidigt fick vi se andra gator vi inte hade åkt på. 
Det här med buss tycker Nike är spännande. Jag förstår henne. Det är kul. Och avkopplande samtidigt.
 

Det går bara man vill...

Publicerad 2014-01-14 19:24:21 i Allmänt,

I Luleå har man inte delat ut ett handelspris på Näringslivsgalan. Har aldrig funnits, förrän nu. Och det känns bra. Min ide var självklar. Att det ska finnas ett pris som delas ut till ett företag inom handel. Det är en viktig bransch att lyfta fram. Jag fick först ett nej när jag frågade. Men se där! Trodde man att jag skulle ge mig? Icke sa nicke. 
Idag publiceras nomineringarna ut och handelspriset är med. 1-0.
Nu kommer nästa grej. Att skapa fram ett handelspris. Jag har redan ett förslag på hur det ska se ut. Mina kollegor har gett ett godkännande. Den här kommer att bli supersnygg. Ganska så intressant faktiskt. Jag ordnade ju även fram Härnösands gala pris och nu är det Luleås tur. Kanske det är grunden till ett blivande eget företag...
 

Lunchdisco

Publicerad 2014-01-13 10:09:21 i Allmänt,

Nu ordnar man också lunchdisco här i Luleå. För alla. Ung som gammal. Roligt initiativ! Vad får dom alla idéer ifrån? Nåja. Vi får väl se om jag shejkar lös lite på dansgolvet i kavajen. 
 
 

Nya skidor

Publicerad 2014-01-12 17:22:26 i Allmänt,

Äntligen har Tobbe fått nya skidor. Det var på tiden. Hittade en bra skida till ett superpris! Går bara inte att tacka nej till det. Utgångspris 6500. Vi köpte dom för 2400kr. Det ni! Hade Palle surrat ett tag till så skulle säkert priset komma ner en bit till. Men vi var nöjda utan att behöva pruta. Vilka trevliga människor. Heja! 
 
 

Äntligen fredag

Publicerad 2014-01-10 17:44:22 i Allmänt,

Skönt! Underbart! Ljuvligt! Älskar som de flesta här i livet, fredagar. Det är något speciellt med denna dag. Även när man vaknar på morgonen så har man en inre frid som kommer allt närmare. Det är nog känslan av fredagsmys som är på ingående. God mat med smakfylld dryck till. Sockerbomb eller nyttigheter till efterrätt. Hm. Svårt att välja. Eller! 
Just denna fredag är jag extra glad. Dennis kommer upp med tre kompisar. Och alla ska sova hos oss. Totalt 9 pers. Visst det blir trångt med sovplatser. Men vad gör väl det. 
Dags att tända alla ljus och invänta de hungriga ungdomarna.
Den fina "rotundanljuslyktan" som jag fick av mina goa kollegor i Härnösand, lyser vackert på sin plats.

Ko i vardagsrummet

Publicerad 2014-01-09 22:08:49 i Allmänt,

Sitter och funderar om vi ska ha en fondvägg i vardagsrummet. Liggande trä? Mörk målad vägg? Helvit? Eller varför inte en urtjusig kovägg? Puss på den!
 

Första dagen

Publicerad 2014-01-08 21:54:20 i Allmänt,

Vilken tjatterfia jag hade denna morgon. Tessan pratade om allt mellan himmel och jord. Konstant. Hela tiden. Förstår att hon var nervös inför hennes första skoldag i en helt ny skola i en helt ny stad. Men det finns begränsningar på vad en mammas öra orkar höra. Väl på plats så gick det hur bra som helst. Tror jag. Jag följde inte henne precis in till klassrummet. Och satt där. Det vore hur pinsamt som helst. Såg henne lite senare med tre nya klasskompisar.
Nu var det lillsyrrans tur att komma och hälsa på klassen. Jag mötte upp Palle och Nike vid skoldörren. Där blev vi mötta utav trevliga fröken Lena och två nyfikna tjejer. Doris och Tilda. Direkt tog dom Nike i var sin hand och gick och visade runt vart skolmatsalen var. Kapprummet. Toan. Allt. Väl inne i klassrummet var alla nyfikna på vem den nya tjejen var. Nu kom två andra tjejer fram och ville hålla hennes hand. En tredje kom fram och hade gjort en hästteckning till henne. Å, vad hon log. Av hela ansiktet. Här kommer hon att trivas. Egentligen ska Nike börja om några dagar. Idag vara bara en hälsapådag. Men innan vi gick så ville hon börja redan imorgon. Förstår henne. Nu vill hon vara med sina nya vänner. Livet är härligt!

Cafefika

Publicerad 2014-01-07 20:16:10 i Allmänt,

 
Blev hämtad av familjen idag på jobbet. Praktiskt att mitt kontor ligger mitt inne i stan. Då har man nära till all shopping och alla mysiga kaffeställen.
Färg ska inhandlas och matta till Tessans rum. Men innan dess måste energi intas.

Himmelsk god äppelpaj. På Roasters så klart!

6-års längtan

Publicerad 2014-01-06 10:46:34 i Allmänt,

Kul att se när ens dotter längtar så efter att få börja i 6- års. Nu i veckan ska vi träffa skolan för första gången. Tror det pirrar i hennes mage. 
Vilken tur att mormor gav henne nya Lek & Lär böcker. Dom andra har hon redan gjort klart.

 

Ny familjemedlem

Publicerad 2014-01-05 16:18:43 i Allmänt,

Det trodde jag aldrig. Visst har jag sett tendenserna men aldrig tagit det på allvar. Tjat har ekat i mina öron. Snälla! Har alltid försökt att leda bort det på andra tankar. Men nu är det kört. Orkar inte motstå längre. Har gett vika. Gett upp. Bara att inse att jag förlorade. Nu får vi planera hemmet därefter. Allt måste få plats på ett speciellt ställe. Rummet kommer prydas med annat tema. Hästtema. Vi har fått en hästtjej och hon en vän för livet. Hennes ögon är överlycklig. Ville inte lämna stallet idag. Ville hälsa på alla hästar. Små som stora. Vägrade åka därifrån. Ska prova ändå att introducera henne i min gamla sport, basket längre fram ;)

Breda backar

Publicerad 2014-01-02 10:57:43 i Allmänt,

Testade Måttsundsbacken igår. Den var helt okej förutom den lilla lilla barnbacken. Ingen lift. Inte ens knapplift. Utan ett rullband. På hela 75 meter! Nike tyckte det inte var så kul. Hade sett fram emot en bättre barnbacke. Så vi kommer nog, eller rättare sagt jag och hon kommer att vara på Ormberget istället. Bara 5 minuter från vårt hus och där har dom en bra barnbacke med knapplift. Däremot så gillade Tessan Måttsundet. All hennes alpina tränning kommer att ske där. 
Fortfarande väldigt varm för årstiden. Igår -1, idag +2??
 

Om

Min profilbild

Jag

Är mitt i livet. Bor längs norrlandskusten. Älskar att vinna. Gillar att träna. Kan vara lat. Ibland. Diggar Ernst och pajer av olika slag. Älskar min familj. Att resa. Upptäcka nya saker, ställen. Skrattar ofta. Dålig på att komma ihåg historier. Gillar teknik som funkar. Och att fota. Kvällstrött. Morgonpigg. Mår bra av musikaler.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela